Mit sau realitate: se poate să te îndrăgostești după prima întâlnire?

Când vine vorba despre iubire, în mod evident, nu există reguli stricte, însă cercetătorii au determinat că durează până să te îndrăgostești cu adevărat de cineva. O singură întâlnire nu este suficientă, însă nici nu e nevoie de luni bune pentru a determina dacă este vorba despre dragoste sau nu.

cuplu la cina romantica

Există situații în care, după doar o întâlnire, simți deja nevoia să rostești cuvântul magic, așa că începi să îți pui întrebări. Oare cât durează până să te îndrăgosteși? Există posibilitatea să te îndrăgostești prea repede? Indiferent de felul și intensitatea cu care fiecare persoană simte asemenea lucruri, este absolut normal să te gândești la ele.

Citește și: Poate funcționa o relație fără sex? Răspunul unui celebru psihoterapeut român

Ar trebui să știi, însă, că acest proces de a te îndrăgosti de cineva este diferit de la o persoană la alta,  explică psihologul clinician și terapeutul sexual Janet Brito, PhD, fondatoarea Centrului Hawaii pentru Sănătate Sexuală și Relațională. „Totul depinde doar de indivizi, de circumstanțe și de mediul în care se află”, spune Brito.

Cum să îți găsești sufletul pereche și ce înseamnă îndrăgostirea, de fapt

Dacă o persoană se îndrăgostește rapid, nu înseamnă că aceeași perioadă se aplică și în cazul altor persoane. Acestea fiind spuse, acest lucru nu generalizează abordarea sentimentului de îndrăgostire, ci chiar îl complică puțin. Uneori, paote fi greu să îți dai seama dacă simți tensiune sexuală, o pasiune puternică și nici nu poți determina clar care sunt semnele reale care îți indică faptul că, da, tu nutrești sentimente puternice pentru un posibil partener.

Vezi și: El 69 de ani, ea 70, spun că au parte de cel mai bun sex din viața lor! La ce proceduri au apelat

Printre altele, „îndrăgostirea este un proces de înțelegere și de a ajunge să iubești valorile, filozofiile, istoria, provocările și excentricitățile unui om, întru totul”, explică doctor Jenni Skyler, directorul The Intimacy Institute. Pe scurt, îndrăgostirea poate fi intensă și copleșitoare, dar este procesul prin care simți apropiere și acceptare a intregii ființe, în cazul unei persoane.

Oamenii studiază iubirea încă din cele mai vechi timpuri, iar unele dintre cercetări indică faptul că bărbatul se gândește să își declare dragostea după aproximativ 97 de zile, în timp ce la femei durează puțin mai mult, aproximativ 49 de zile, se arată un studiu din anul 2011, publicat în Jurnalul Personalității și al Psihologiei Sociale.

FotoJet jpg
Reghe, botez Liam jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Anamaria Prodan jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
Viktor Orban FOTO AFP
accident motilor buun jpeg
image
image
image
image
image png
cearta cuplu
moodswings
sisteme de ventilatie altecovent 1 jpeg
TOP 4 electrocasnice din bucătărie în care merită să investești jpeg
remodelare apartament jpeg