Studiu. Șase caracteristici care te fac mai atrăgător pentru cei din jur

16 ianuarie 2022

Fiecare dintre noi s-a întrebat probabil, la un moment dat, care sunt caracteristicile care ne-ar putea face să fim mai atrăgători pentru persoanele de lângă noi.

image
Cercetătorii dezvăluie șase caracteristici care te fac irezistibil Sursă foto: Pixabay.com

Răspunsul succint ar fi: un cumul de factori atât fiziologici, cât și psihologici. Specialiștii ne enumeră caracteristicile care contribuie la un grad de atractivitate ridicat și au dovezi! 

Zâmbește mai mult dacă ești femeie!

O mare parte din știința atracției are rădăcini în biologie, altfel spus pe cine considerăm a fi un partener potrivit pentru a ne reproduce. Deci ca să înțelegi cum să fii mai atrăgător trebuie să știi, în primul rând, care sunt atiributele fizice și psihologice pe care sexul opus le consideră ca fiind interesante. 

Un studiu al Universității Columbia a arătat că zâmbetul la femei este mai atractiv decât alte expresii faciale, dar același lucru nu este valabil și în cazul bărbaților. 

De obicei, oamenii asociază un zâmbet larg cu feminitatea”, spune Alec Beall, psiholog și unul dintre autorii studiului. "Zâmbetul face femeile să pară prietenoase și „receptive sexual” (cu alte cuvinte, mai interesate să facă sex). Din punct de vedere evolutiv, bărbații au fost programați să caute femei care sunt receptive la avansurile lor”, susține Alec Beall. 

Poartă mai mult roșu

Care sunt unele asocieri pe care le avem în minte atunci când ne gândim la culoarea roșie? Pasiune, trandafiri, căldură și... sex. Tocmai din acest motiv, știința a demonstrat că purtarea hainelor cu nuanțe de roșu scoate orice persoană din anonimat și îi oferă un plus de atractivitate. 

"Atracția bărbaților față de culoarea roșie este ceva universal. Deci, indiferent de zona de pe Glob în care locuiești, dacă cauți dragoste, roșul ar trebui să fie culoarea pentru care optezi", susține Alec Beall.

Folosește o tonalitate mai ascuțită dacă ești femeie și una mai joasă dacă ești bărbat

Cercetările din Marea Britanie au descoperit că o voce cu tonuri mai înalte la femei este mai atractivă pentru bărbați și invers, că o voce cu tonuri mai joase la bărbați este mai atractivă pentru femei.  

„Lucrările anterioare sugerează că o tonalitate mai înaltă a vocii este percepută ca provenind de la cineva care este fizic mai mic și are nevoie de protecție, iar acest lucru atrage interesul bărbaților”, spune dr. Beall.

stanga
dreapta
image png
grup de prieteni jpg
femeie in rochie rosie jfif
femeie zambind jpg
cuplu jpg

Dezvoltă-ți simțul umorului

„Mă face să râd”, este unul dintre motivele pentru care femeile spun adesea că își găsesc partenerul atrăgător. S-a dovedit științific că simțul dezvoltat umorului la un bărbat atrage atenția femeilor. „Studiile au descoperit că atât femeile, cât și bărbații menționează „simțul umorului” ca o trăsătură extrem de dorită a unui potențial partener romantic”, spune Dr. Beall.

Renunță la stresul inutil

Așa cum zâmbetul și o atitudine degajată te fac mai atractiv, semnele de stres, cum ar fi pungile sub ochi sau anxietatea exagerată te facă să pari mai puțin dezirabil.

Într-un studiu amplu din Europa și Africa de Sud, femeile au apreciat bărbații ca fiind mai atractivi atunci când aceștia aveau niveluri mai scăzute de cortizol, hormonul stresului, și implicit un sistem imunitar mai puternic.

„Femeile par să fie capabile să detecteze bărbații care au cel mai puternic răspuns imunitar și par să-i găsească cei mai atractivi”, susține autoarea studiului Fhionna R. Moore, PhD, psiholog la Universitatea Abertay din Scoția.

Ieși în oraș cu prietenii tăi

Datorită „efectului majoretei” (inventat de Barney Stinson, în serialul "How I Met Your Mother"), oamenii par mai atractivi atunci când sunt într-un grup. Dar observația lui Barney se bazează de fapt pe știință.

Cercetările de la Universitatea din California au arătat că participanții la studiu au evaluat fotografiile cu oameni dintr-un grup ca fiind mai atractive decât cele în care apar oameni singuri. 

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi Bădălău jpeg
cub jojo admin gif
image
femeie care numara bani jpeg
alina puscas png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Horoscop săptămânal 23 29 mai 2022 jpg
scorpion jpeg
FOTO 3 jpg
clutch png
image png
Cum sa devii un manager mai bun  4 lucruri de care sa tii cont jpg