Horoscop 2020. Ne aşteaptă un an de cotitură în istorie

30 decembrie 2019
article img
Foto: Profimedia

Specialistul Click!, astrolog Lorina, ne „traduce” ce spun astrele despre situaţia economică, politică şi socială din România în anul care urmează. Se încheie un 2019 deloc simplu şi urmează un 2020 poate mai complex. Spun asta gândindu-mă la tot ce-i perimat şi inutil, la toate acţiunile care s-au dovedit eronate în ultimii ani, la toate sistemele ineficiente care nu au dus la altceva decât la căscarea prăpastiei între categoriile de oameni.

2020 va fi un an care va porni cu o continuitate, pe fondul eclipsei de soare din decembrie 2019 şi care va continua sub influenţa energiilor următoarelor 6 eclipse, dintre care 2 vor fi de soare, una în iunie şi alta în decembrie. Fac în mod special referire la aceste evenimente, pentru că de obicei, astrologic, eclipsele aduc la scară largă mari schimbări de situaţie, unele dramatice, iar altele cu multă deschidere pozitivă şi multă oportunitate la nivel individual şi colectiv.

În prima jumătate a anului, elementul predominant va fi cel al Pământului, aşa încât vom îndrepta acţiunile spre partea materială a vieţii, spre bani şi carieră, spre structuri, grupuri sindicale, legi, unele ce ţin de zona pensiilor, altele de zona muncii, altele de educaţie, de guvern, firme şi companii mari, dar şi spre ceea ce se va petrece cu cei cu funcţii ori cei în vârstă, ca persoane individuale.Eclipsa de Soare  din iunie se va resimţi cel mai intens în Europa de Est şi Sud-Est, implicit în România. Ea va activa axa Rac-Capricorn şi o casă a lucrurilor ascunse, a bolilor cronice lungi şi grele, dar şi a karmei, a lucrurilor nerezolvate din trecut, a greşelilor făcute de conducători, a riscurilor de a comite aceleaşi gafe sau a plăţilor pentru fapte de altădată. Secrete pot ieşi la iveală, adevăruri dureroase care ne pot pune cumva într-o situaţie de izolare, inclusiv pe noi ca naţiune sau pe unele dintre personalităţile noastre. Însă uneori poate-i bună şi această însingurare, oricât de forţată ar fi ea prin prisma evenimentelor, căci din vară până în iarnă va fi calea ce ne va pune faţă-n faţă cu recunoaşterea umbrelor noastre vechi, a bazelor construcţiilor  vechi, făcute pe picioare de lut şi care se vor clătina.

Una peste alta, 2020 are o importanţă deosebită, fiind punct de plecare pentru zeci de ani de acum încolo, chiar dacă poate acum nu ne dăm seama. Se pare că se dă startul transformărilor profunde din temelii, însă nu înainte de a traversa lupta cea mare dintre vechi şi nou.