Semnificația culorilor. Ce simbolistică au albastru și roșu închis

Ultima actualizare:

    Fiecare culoare are o semnificație aparteFoto: Shutterstock
Fiecare culoare are o semnificație aparteFoto: Shutterstock

Deseori culorile ne influenţează viaţa! Mai ales în zilele când trebuie să luăm o decizie, culorile au semnificații deosebite. O culoare ne poate înveseli, ne poate stimula să acţionăm la timp pentru a ajunge la ţinta dorită sau ne poate vindeca de o teamă şi de insomnii.

Studiile legate de cromoterapie au scos în evidență că preferințele noastre pentru culori au un limbaj precis şi ne şoptesc ce ne dorim cu adevărat de la viaţă. Culorile ne influențează și puterea de decizie.

Roșu închis, simbolul puterii şi al prosperităţii

Dacă vă place culoarea roşu închis: Aveţi nevoie de confort; vreţi ca destinul să vă răsfeţe ca pe o vedetă care a ajuns pe covorul roşu şi nu se teme de rivali.

Dacă această culoare vă oboseşte: Iniţiativele şi constrângerile anturajului sunt mai apăsătoare ca altădată şi doriţi să evadaţi din acest mediu social.

Albastru -  încredere, generozitate şi deseori toleranţă

Dacă vă place albastru: Vă propuneţi să fiţi riguroşi în muncă, să fiţi receptivi la opiniile şi la proiectele care se lansează în jurul vostru. În orice împrejurare, până la ora scadentă, vă implicaţi din tot sufletul în iniţiativele care să redea încrederea semenilor în propriile lor forţe. În diferite ţări, albastrul este şi culoarea uniformelor purtate de preoţi, de persoanele care lucrează în aviaţie, în poliţie sau jandarmerie.  

Dacă albastrul vă oboseşte: Persoanele care evită culoarea albastru, deşi sunt recunoscute ca oameni de acţiune, evită compania pesimiştilor, lipsiţi de dorinţa de a fi competitivi.  Dacă sunteţi foarte vorbăreţi, atenție să nu faceţi confidenţe, pe care, mai târziu, le veți regreta.  

Culoarea bleu nu are vârstă


    Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Culoarea bleu este preferată de multe persoane, iar statisticile susţin că mai bine pe jumătate din populaţiile europene preferă această culoare. Preferinţa pentru culoarea bleu nu are vârstă şi se asociază cu liniştea, cu cerul senin, cu proiectele diplomatice şi cu vestimentaţia de tradiţie. 

Dacă vă place culoarea bleu: Preferaţi discreţie asupra problemelor importante din viaţa voastră. Chiar dacă sunteţi joviali în anumite cercuri relaţionale, nu daţi în vileag amănunte din cercul relaţional în care vă simţiţi ca peştele în apa limpede.  

Dacă bleu vă oboseşte: Într-un mediu care impune multe norme rigide, nu acţionaţi ca de obicei. De asemenea, vă displace profund compania persoanelor care cred că trebuie să aibă ultimul cuvânt în orice împrejurare.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
președintele iranian s a prăbușit cu elicopterul FOTO EPA jpg
image
image
image
image
image
image
flori de soc jpg jpeg
zodii meteoriti png
horoscop, zodii, stres jpg
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
Fasole jpg
Horoscopul lunii iunie horoscop lunar 2023 shutterstock 2056174655 jpg
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net