O dilemă greu de ignorat: hainele noi se spală sau se poartă imediat?

Cât de noi sunt hainele noi, de fapt? Există persoane care cum au achiziționat obiecte vestimentare le poartă direct, fără să le treacă prin mașina de spălat, indiferent că sunt luate din magazin fizic sau online.

Hainele noi nu sunt atât de noi sau curate, pe cât s-ar putea crede
Hainele noi nu sunt atât de noi sau curate, pe cât s-ar putea crede

Hainele nespălate pot cauza dermatite

Este ignorat faptul că respectivele haine ar fi putut fi probate și de alte persoane, că au trecut prin mâinile, poate neigienizate, ale celor care le-au manipulat pe traseul dintre producător și magazin. Dar cel mai grav, e ignorat aspectul igienei din depozitele de unde provin materialele.

Chiar dacă sunt achiziționate online, hainele au trecut prin câteva mâini înainte de a ajunge la clientul final. Potrivit mai multor dermatologi, este înțelept să-ţi cureți noile articolele de îmbrăcăminte înainte de a le purta. În cele ce urmează îţi dăm motivele pentru care merită s-o faci!

Citește și: Anamaria Prodan, în haine de măicuță și cu un pumn de dolari în mână. Imaginea care i-a uimit pe fani

Îmbrăcămintea nouă este adesea tratată cu substanțe care elimină petele, care fixează culoarea, agenți contra şifonării şi de catifelare. Toate acestea pot irita pielea, notează Clickpentrufemei.ro Se foloseşte uneori o substanţă numită uree-formaldehidă pentru a îmbunătăți textura țesăturilor și pentru a reduce ridurile din îmbrăcăminte.

Dacă ai pielea sensibilă, substanțele chimice folosite ar putea să-ţi creeze probleme cum ar fi erupții cutanate, dermatite alergice de contact. Dermatita alergică este o reacție a sistemului imunitar la un alergen care irită pielea. Pe de altă parte, o erupție cutanată poate apărea la câteva zile după expunerea la anumite substanțe chimice și poate dura chiar şi câteva săptămâni.

Cele mai multe haine se pretează la spălarea în apă fierbinte, dar citeşte cu atenţie eticheta înainte. Şi razele ultraviolete ajută la eliminarea microbilor care ar putea fi pe hainele hoi, deci ajută şi lăsarea acestora la soare timp de câteva ore.

Vezi și: S-a aflat ce se va întâmpla cu hainele reginei Elisabeta a II-a

Curăţarea chimică, dacă este permisă potrivit etichetei, poate ajuta la păstrarea în stare bună a unui articol de îmbrăcăminte. În general, spălarea blândă este, de obicei, cea mai sigură pentru a asigura longevitatea hainelor, mai ales a celor vintage.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net