Ardei umpluți de post, ca la Mânăstirea Prislop. Rețeta de care te vei îndrăgosti

Cum ne aflăm în mijlocul Postului Paștelui, o mulțime de credincioși caută rețete potrivite pentru această perioadă. Iar o rețetă de la Mânăstirea Prislop, de ardei umpluți de post, a devenit populară printre români.

Ardeii umpluți cu orez sunt o alegere perfectă în Postul Paștelui
Ardeii umpluți cu orez sunt o alegere perfectă în Postul Paștelui

Cum ne aflăm în Postul Paștelui, iar o mulțime de credincioși se vor abține de la mâncare de „dulce”, rețetele de post au devenit tot mai căutate. Iar cum ardei umpluți sunt, în mod obișnuit, unul dintre preparatele favorite ale românilor, nu va surprinde pe nimeni să audă că versiunea acestora de post este la fel de populară. Mai ales datorită faptului că aceasta este folosită de către măicuțele de la Mânsătirea Prislop.

Pentru a pregăti acești ardei delicioși, tot ce ne va trebui sunt 5 ardei grași, două roșii, un ardei verde, doi morcovi, două cepe, 5 sau 6 ciuperci champignon, 100 de grame de orez, 350 ml de suc de roșii, o linguriță de boia dulce, o legătură de pătrunjel, o legătură de mărar, cât și 6 linguri de ulei.

Cum putem pregăti ardeii umpluți de post

Pentru a pregăti ardeii umpluți, trebuie să începem prin a spăla bine ardeii, apoi să le îndepărtăm cotorul. Partea superioară trebuie păstrată pentru a forma capacul, însă nu trebuie să uităm să curățăm interiorul ardeilor de semințe. Apoi, trebuie să spălăm celelalte legume și să tăiem ceapa mărunt. Ardeiul verde și ciupercile trebuie tăiate în cuburi mici, în timp ce morcovul poate fi dat pe răzătoare.

Pasul următor este să călim ceapa, în ulei, până devine opacă. Apoi putem adăuga morcovul și ardeiul și să lăsăm totul la foc vreme de un minut. În acest punct putem adăuga ciupercile, boiaua, cât și un praf de sare.

Apoi, roșiile, tăiate în bucăți mici, trebuie adăugate peste legume, împreună cu orezul. Desigur, mai putem adăuga sare și piper, după gust. Acest amestec trebuie lăsat la călit, până când orezul absoarbe tot lichidul lăsat de legume. Acum, trebuie să tăiem verdeața cât mai mărunt, să păstrăm aproximativ un sfert, iar restul îl adăugăm în orez.

Cu acest amestec vom umple ardeii, pe care îi vom acoperi cu partea lor superioară, ori cu felii de roșii. După ce i-am pus într-o oală suficient de înaltă, adăugăm sosul de roșii și apă, până când ardeii vor fi acoperiți. Apoi, mai putem adăuga sare, iar ardeii totul va fi pus la cuptor, până când mâncarea se fierbe suficient. La final, putem adăuga restul de verdeață peste ardei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
zodii horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net