Biscotti cu fistic și ciocolată, un desert delicios și rapid pentru masa de Crăciun. Cum se prepară rețeta care a făcut furori pe internet
Au mai rămas doar 8 zile până la Crăciun, așa că toate gospodinele trebuie să își facă lista cu preparatele pe care le vor pune pe masa de sărbători. Pe lângă tradiționalele sarmale, salata de boeuf sau cozonacii aromați, românii sunt interesați și de alte rețete. Iată cum preparăm Biscotti cu fistic și ciocolată.
Biscotti cu fistic și ciocolată, o rețetă delicioasă pentru masa de Crăciun
Biscotti cu fistic și ciocolată, o rețetă inedită marca Cosânzenele gătesc, pe care nimeni nu trebuie să o rateze. Se prepară ușor, are un gust delicios și un aspect spectaculos. Pentru ingrediente aveți nevoie de:
- 300 g de faină
- o linguriță de praf de copt
- un praf de sare
- 50 g de unt
- 150 g de zahăr
- 2 ouă
- vanilie
- o linguriță de coajă de portocală
- o linguriță de coajă de lămâie
- o mână generoasă de fistic copt, fără sare
- ciocolată
Cum se prepară Biscotti cu fistic și ciocolată
Cosânzenele gătesc au explicat pas cu pas în descrierea videoclipului publicat pe TikTok, cum se prepară Biscotti cu fistic și ciocolată. Nimic mai simplu!
„Cu un mixer batem untul ținut la temperatura camerei cu zahărul, ouăle, vanilia, sarea și făina amestecată cu restul ingredientelor uscate (praful de copt, coaja de portocale și coaja de lămâie). Continuăm cu fisticul mărunțit și aluatul nostru este gata.
Îl împărțim în două secțiuni, ungem mâinile cu puțin ulei și modelăm pentru a forma două baghete. Presăm puțin și băgăm la cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru 25 de minute. Lăsăm la răcit, tăiem biscuiții mai grosuți și îi punem din nou la cuptor pentru 5-6 minute pe fiecare parte”, se găsește în descrierea rețetei.
La final, tot ce ne mai rămâne de făcut este crema. Astfel, tot ce trebuie să facem este să topim o ciocolată prin care trecem biscuiții, presărăm fistic și punem desertul la frigider pentru ca ciocolata să să întărească. Aspectul este unic, iar gustul cu adevărat special.