Desert fără coacere, rețeta care a făcut furori în ultima perioadă. Este fresh, delicios și se prepară rapid
Desertul fără coacere cu pișcoturi este rețeta ideală atât pentru masa de sărbători, cât și pentru momentele în care vrem să le facem o bucurie celor dragi. Este fresh, delicios, ușor de preparat și are un gust demențial.
Desert cu pișcoturi fără coacere, delicios și perfect pentru masa de sărbători
Cosânzenele gătesc au pus la dispoziție o nouă rețetă, care a făcut rapid furori pe Tiktok. Perfectă atât pentru masa festivă de Crăciun, cât și pentru zilele în care nu ne putem stăpâni pofta de dulce, această rețetă este extrem de ușor de făcut și incredibil de gustoasă. Ne apucăm de treabă?
Pentru ingrediente ai nevoie de:
- 400 ml de frișcă
- 2 linguri generoase de mascarpone
- 350 g de fructe de pădure (proaspete sau congelate)
- 2 linguri de zahăr
- o cutie de fursecuri
- 150 ml de lapte
- o ciocolată albă
- 200 ml smântână pentru gătit
- fructe pentru decor
Cum se prepară
Primul pas pe care trebuie să îl facem este să începem cu fructele, peste care punem 2 linguri de zahăr, le amestecăm și le punem în tigaie la foc mic, până când textura sosului se îngroașă. Ulterior, ne ocupăm de cremă. Folosim frișcă, o cremă vegetală de frișcă pentru deserturi și adăugăm 2 linguri de mascarpone, apoi amestecăm bine. În cazul în care țineți post, puteți folosi o cremă vegetală.
La final nu ne rămâne decât să asamblăm desertul delicios. Astfel, trecem fursecurile prin lapte clasic sau vegetal și le aranjăm în folie alimentară. Adăugăm crema și fructele, întindem pe întreaga suprafață a pișcoturilor, răsucim ușor și punem prăjitura la rece pentru câteva ore.
Pregătim toppingul din smântână pentru gătit și ciocolată albă, iar apoi decorăm în funcție de preferințe. Puteți folosi fructe de pădure, proaspete sau congelate. Rezultatul este wow, o bunătate de savurat alături de cei dragi de sărbători, sau într-o zi în care pofta de dulce este de nestăpânit.