Cartofi acordeon - Georgiana Dumitrana
Ingrediente necesare: 2 cartofi mari, lunguieţi, 250 g cotlet afumat sau bacon/costiţă, salvie, busuioc, sare, piper, 1 lingură ulei, 1/2 pahar apă.
Mod de preparare: Curăţăm carofii, îi spălăm sub jet de apă şi îi tăiem felii.
Tăiem cotletul afumat sau baconul/costiţa în felii şi le decupăm în bucăţele de mărimea feliilor de cartofi.
Aşezăm pe ţepuşe de lemn feliile de cartofi alternativ cu cele de cotlet afumat.
Presărăm peste ele salvie, busuioc, sare şi piper şi stropim cu o lingură de ulei.
Le aşezăm într-un vas termorezistent, adăugăm 1/2 pahar apă şi dăm la cuptor pentru circa 20 de minute.
Poftă bună!
Trimite
şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!