Ce alimente se pot pune la murat: de la petale de magnolie la carne de porc

Ultima actualizare:

    Magnoliile sunt minunate, este de părere cunoscutul bucătar Jamie Oliver @shutterstockclickpentrufemei.ro
Magnoliile sunt minunate, este de părere cunoscutul bucătar Jamie Oliver @shutterstockclickpentrufemei.ro

Murarea este una dintre cele mai vechi metode de conservare a alimentelor şi, de obicei, este folosită pentru legume. Castraveţii, gogoşarii şi varza murată sunt şi delicioase, şi sănătoase, în sezonul rece, când aportul de vitamine este mai scăzut. Există, însă, alte alimente care se pot mura şi sunt de-a dreptul surprinzătoare.

În trecut, când nu existau legume şi fructe proaspete tot anul, oamenii au inventat diverse modalităţi de conservare a acestora, pentru a profita de ele şi în sezonul rece. Murarea este una dintre cele mai folosite, nu doar pentru că legmele conservate astfel rezistă o lungă perioadă, ci şi pentru că ele sunt foarte sănătoase  (în special cele murate în saramură, care conţin probiotice).

Însă murăturile nu înseamnă doar castraveţi şi gogonele, ci mult mai multe ingrediente, unele dintre ele aflate acum în plin sezon.

Citește aici continuarea.

image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
friptura vita istcok jpg
zodii horoscop jpg
horoscop 2025 jpg
horoscop jpg
zodii pixabay jpg
11 gogosi shutterstock 26518309 jpeg
ciorba radauteana1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net