Ce gătesc de Revelion chefii Nicolai Tand şi Patrizia Paglieri

Ultima actualizare:

S-au pregătit de Revelion şi ne-au povestit ce le place să mănânce în noaptea dintre ani. Nicolai Tand şi Patrizia Paglieri ne-au dezvăluit câteva dintre secretele lor şi reţetele preferate.

image

Nicolai Tand (47 de ani) adoră Sărbătorile de iarnă. „Anul acesta fie merg în Maramureş, fie în Spania, vom vedea ce va fi. Dar, oriunde m-aş duce, gătesc şi merg pe tradiţional. Dacă plec la prietenii din Spania voi mânca fructe de mare şi peşte. Şi sigur le voi găti o oală de sarmale pe care o să o pun în mijlocul mesei, să ne înfruptăm din ea. Şi tot eu le voi găti şi piftie. Secretul acesteia este să nu te grăbeşti, să o faci la foc de lemne încet, ca la ţară, să o fierbi în 4-5 ore, să ai răbdare. Mie îmi place să fie strecurată, pentru că nu-mi place cu multă grăsime. Fac cu «adidaşi din porc», îmi place să pun multă carne macră, să fie transparentă, ca un aspic, aşa”, ne-a povestit Nicolai Tand. 

image

De Crăciun, a fost la colindat cu prietenii din copilărie. „Când mă văd cu sora mea, o dată la două luni, povestim numai de mâncare. Cât despre cum mă menţin în formă, am grijă să mănânc bine, alerg bine, poate am arderile bune. Dar încerc să mănânc cât se poate de echilibrat posibil. Şi să nu mănânc seara”, ne-a mai spus Nicolai Tand.

Reţeta de piftie de porc

image

Ingrediente - 1,3 kg picioare de porc, 3 bucăţi, 700 g ciolan afumat (dezosat), 500 g carne slabă de porc (pulpă), 3 linguriţe sare, 1 linguriţă piper, 3 căpăţâni mari de usturoi. Se mai pune hrean cu oţet, sfeclă roşie murată, castraveciori muraţi.

Mod de preparare: „Am pus picioarele de porc, ciolanul şi carnea în oală de 6,5 l şi am turnat apă rece peste ele. Trebuie să fie acoperite cu un strat de 2 degete de apă. Se adaugă sarea şi piperul boabe. Jumătate din usturoi îl pun de la început în oala cu carne. Timpul de fierbere este deosebit de important. În medie, acesta este de 4-5 ore.  

Tips! Îţi dai seama despre carne că a fiert destul atunci când se desprinde uşor de pe oase. Este absolut obligatoriu ca să se desprindă carnea de pe oase. În această reţetă vom desprinde carnea de pe oase.

În piftia noastră nu trebuie să fie oase de nici un fel. Scoatem carnea din zeamă şi o tăiem. O scoatem deci pe un platou şi luăm fiecare bucată în parte ca să o facem tăiţei. E fierbinte, nu o luăm cu mâna, ci folosim ustensile de bucătărie. Oasele le alegem şi le dăm deoparte. Toată carnea tocată o punem apoi în vasele în care ne propunem să facem piftia. Împărţim carnea echitabil, să ajungă echilibrat în toate vasele. Apoi turnăm zeama, doar prin strecurătoare. Mare atenţie, dacă deasupra zemei din oală e prea multă grăsime, o dăm deoparte. Poftă bună!”

image

Reţetă Patrizia Paglieri:

Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi

Fosta jurată MasterChef şi concurentă la Asia Express ne-a povestit că anul acesta va petrece cu prietenii şi va găti peşte şi fructe de mare! Şi vă oferim şi noi o reţetă de la ea cu un preparat special.

Ingrediente: 600 gr. peşte – păstrăvi, 3 – 4 căţei de usturoi, 300 ml roşii – roşii întregi, curăţate, 100 ml vin alb, 1 lingură oţet, 1 lingură zahăr, 2 linguri ulei, 1 linguriţă chimen, busuioc, sare, piper.

image

Mod de preparare: Se ia peştele, îl curăţăm în interior de măruntaie şi de solzi. Se taie şi capetele dacă doriţi. Se presară peştele atât în interior, cât şi pe exterior cu puţină sare şi piper, se acoperă cu o folie alimentară şi se lasă deoparte timp de un sfert de oră, timp în care aprindem cuptorul, fixându-l la la 180°C. Se curăţă usturoiul şi se încinge o tigaie.

Se adaugă în sos roşiile zdrobite şi se lasă la fiert 5 minute. Se adaugă o linguriţă de busuioc uscat, una de chimen, o lingură de zahăr şi o lingură oţet, vinul, apoi se potriveşte gustul sosului cu sare şi piper şi se ia de pe foc.

Se tamponează peştii cu hârtie absorbantă de bucătărie, că să scăpăm de excesul de apă şi se aşază într-un vas termorezistent. Se bagă vasul cu peştele şi sosul de roşii cu usturoi la cuptor şi se lasă la copt circa 25-30 de minute, la 180°C.

Din când în când, se mai unge peştele cu sosul din tavă cu o lingură. Se scoate din cuptor vasul cu peşte cu sos de roşii şi usturoi atunci când capătă o uşoară crustă rumenă, se lasă să se răcorească puţin şi se serveşte cu garnitură.

image
image
image
image
image
image
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
click jpg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net