Ce preparate poți găti cu un pui întreg. Iată 3 feluri de mâncare delicioase
Ce poți găti dintr-un pui întreg? Ei bine, cu siguranță, foarte multe preparate delicioase. O gospodină adevărată știe să facă cel puțin 3 feluri de mâncare. Prin urmare, dacă ai în frigider un pui întreg și nu știi cum să îl gătești, iată câteva idei.
E mult mai avantajos să cumperi un pui întreg și să gătești mai multe preparate din el. Nu știi ce anume să gătești? Nu-i nimic, venim noi cu câteva idei de rețete. De exemplu, astăzi îți spunem cum să prepari 3 feluri de mâncare dintr-un pui întreg. Vom începe prima dată cu o supă. Pentru aceasta vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Supă de pui cu găluște și tăieței
Ingrediente
- piper sau ardei iute uscat
- 1 ceapă verde (opțional)
- 1 ceapă uscată
- 1 morcov mare sau 2 mai mici
- 1 bucată țelină (cam 200 g)
- 1 ardei gras
- găluște sau tăieței
- verdeață (mărar, pătrunjel)
Mod de Preparare
Se fierbe bine puiul, apoi îl tăiați în bucăți mici și spălați-le bine. Chiar dacă puiul este șters cu prosoape de hârtie, nu se spală tot restul. Puneți puiul la fiert într-o cratiță și adăugați apă rece. Inițial, lăsați focul la maxim până dă în clocot, apoi reduceți focul la minim. Se fierbe la foc cât mai mic până când carnea este pătrunsă. Se pot adăuga câteva boabe de piper sau ardei iute uscat.
Când carnea este fiartă, se scoate și se pune deoparte. În zeama rămasă, se adaugă 1 ceapă de verde, 1 ceapă uscată, 1 morcov, 1 tulpină de țelină și 1 ardei dulce. Le lăsăm să fiarbă până se înmoaie. Peste supa rămasă se adaugă apa fierbinte, până când supa se reduce la 4 litri. Se adaugă sare după gust. Când dă în clocot,, se adaugă găluște sau tăieței. Dacă doriți ca supa să fie limpede, puteți fierbe tăiețeii separat. Acoperiți supa cu verdeață sau pătrunjel. Gata de servit!
Pilaf de orez
Ingrediente
- 1½ căni de orez
- sare
- ardei iute uscat sau piper
- pătrunjel, mărar sau orice verdeață
Mod de preparare
Se păstrează 2 căni de supă, cu puțină grăsime. În această zeamă se adaugă o cănă și jumătate de orez bine spălat până când apa este limpede. Se recomandă orezul cu bobul lung. Se adaugă încă 3 căni de apă. Se adaugă o linguriță de sare după gust. Se poate adăuga piper sau ardei uscat după gust. Se acoperă și lasă la fiertpână dă în clocot.
După ce a dat în clocot, se reduce focul și se fierbe timp de încă 15 minute. Ulterior, opriți focul și adăugați carnea (spate, pulpe sau aripi de pui). Nu mai amestecăm! Se presară cu pătrunjel, mărar sau alte verdețuri la alegere, se acoperă cu un șervet și se lasă timp de 20 de minute. În acest fel, pilaful se va umfla și va rămâne bob cu bob.
Salată de pui cu castraveți și iaurt
Ingrediente
- 500 g de castraveți
- 1 ceapă verde
- sare și piper după gust
- jumătate de piept de pui fiert (poate fi un rest de friptură de pui, vită, porc, pește)
- mărar verde
- 300 g de iaurt grecesc
- oțet de vin sau zeama de lămâie
- ulei de măsline
- 1-2 căței de usturoi
Mod de preparare
Se taie capetele castraveților, se decojesc și se taie mărunt. Se toacă mărunt ceapa verde, pieptul de pui fiert și mărarul (o parte lăsăm pentru decor). Se pun toate ingredientele într-un castron. Se adaugă iaurtul, oțetul sau sucul de lămâie, uleiul de măsline și usturoiul pisat. Se amestecă bine până se combină uniform. Salata se așază pe un platou, se stropește cu puțin ulei de măsline și se presară cu mărarul rezervat anterior. Poftă bună!