Ce pun gospodinele din Ungaria în salata de vinete. 5 ingrediente care o fac mai gustoasă decât cea din România
Salata de vinete este un preparat delicios care a făcut furori în toată lumea. Cu toate acestea, rețetele sunt diferite, în funcție de zonă. De exemplu, gospodinele din Ungaria au câteva trucuri secrete prin care fac preparatul să fie absolut savuros.
Ardei kapia / ardei roșu copt sau ceapă verde/ ceapă roșie
Adevăratele gospodine din Ungaria folosesc adesea ardei roșu kapia sau ardei roșu copt în salata de vinete. Pentru a oferi un gust delicios și multă savoare preparatului, aceștia trebuie curățați de coajă după ce s-au copt, iar apoi tocați mărunt. Gustul este ușor dulceag și dau o notă afumată vinetelor.
Tot în Ungaria, femeile folosesc ceapa roșie sau verde, pentru a oferi preparatului un gust dulce și mai puțin intens. Aceasta se taie fin și se adaugă în salată, iar rețeta cu siguranță nu va da greș. Mai mult decât atât, va ajunge să cucerească fiecare oaspete.
Boia de ardei dulce (paprika) sau ulei de nucă/ ulei de Floarea-soarelui
Ungurioaicele mai folosesc boia dulce de ardei în salata de vinete. Acesta este un ingredient de bază în bucătăria maghiară, iar dacă adaugi o linguriță de paprika în salata de vinete, gustul este complet deosebit. Boiaua oferă o aromă ușor condimentată, care se îmbină perfect cu savoarea vinetelor.
În România, rețeta tradițională de salată de vinete se prepară cu maioneză, însă gospodinele din Ungaria o înlocuiesc cu uleiul de Floarea-Soarelui presat la rece, care dă un gust intens vinetelor. Totodată, ele mai folosesc și uleiul de nucă, care oferă salatei un plus de aromă.
Sare de mare și pătrunjel proaspăt pentru un gust wow
Sarea de mare și pătrunjelul proaspăt sunt alte ingrediente secrete pe care le folosesc ungurii în salata de vinete. Vorbim despre sarea de mare neiodată, care condimentează perfect preparatul, iar pătrunjelul proaspăt tocat este elementul esențial pentru a echilibra aromele și a aduce prospețime salatei.