Ce să nu pui în chiftele, ca să nu-ți pice greu la stomac. Ingredientul pe care e musai să-l eviți

Chiftelele sunt unul dintre cele mai populare preparate din bucătăria românească. Fie că le pregătești pentru o masă festivă, pentru un prânz rapid sau ca gustare, acestea trebuie să fie gustoase, suculente și ușor de digerat.

Chiftelele sunt unul dintre cele mai populare preparate din bucătăria românească / foto: arhiva
Chiftelele sunt unul dintre cele mai populare preparate din bucătăria românească / foto: arhiva

Cu toate acestea, anumite ingrediente pot face ca chiftelele să fie grele pentru stomac, provocând disconfort digestiv, arsuri sau balonare. Află ce să nu pui în chiftele, pentru a le face mai ușor de tolerat!

Ingredientul pe care trebuie să-l eviți: Pâinea înmuiată în lapte

Unul dintre cele mai utilizate ingrediente în rețetele clasice de chiftele este pâinea înmuiată în lapte.

Aceasta este adăugată pentru a face compoziția mai pufoasă și mai fragedă, însă poate fi o alegere nepotrivită pentru cei cu stomacul sensibil. Iată de ce:

  • Laptele poate îngreuna digestia – multe persoane au intoleranță la lactoză, iar combinarea laptelui cu carne poate încetini procesul digestiv.
  • Pâinea absoarbe multă grăsime – în special atunci când chiftelele sunt prăjite, ceea ce le face mai grele pentru stomac.
  • Combinația de amidon și proteine – aceasta poate duce la fermentație și disconfort abdominal.

Alternative mai sănătoase pentru o textură pufoasă

Dacă vrei ca chiftelele să rămână fragede, dar să fie mai ușor digerabile, încearcă următoarele variante:

  • Fulgi de ovăz – sunt bogați în fibre și ajută digestia, oferind în același timp o textură moale chiftelelor.
  • Cartof ras – dă suculență compoziției fără a îngreuna digestia.
  • Morcov ras – adaugă un plus de savoare și nutrienți, menținând chiftelele moi.

Alte ingrediente care pot îngreuna digestia

Pe lângă pâinea înmuiată în lapte, iată câteva alte ingrediente de evitat:

  • Usturoiul în exces – poate provoca arsuri gastrice și balonare.
  • Ceapa crudă – greu digerabilă, mai ales pentru persoanele cu stomac sensibil.
  • Carnea prea grasă – poate duce la un preparat greu de tolerat.
  • Prăjirea în ulei în exces – face chiftelele mai grele pentru sistemul digestiv; o alternativă mai sănătoasă este coacerea la cuptor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mezeluri foto shutterstock
omleta istock jpg
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
gogosari adobestock jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
Captură de ecran din 2025 03 26 la 11 40 15 png
LP SELECTION KW13 Nou  1200 x 800 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net