Ce trebuie să faci pentru ca ciorba de burtă să fie gătită de două ori mai rapid. Folosește-te de secretele folosite de marii bucătari și va ieși ca la restaurant

Ciorba de burtă se numără printre mâncărurile preferate ale românilor. Trebuie să recunoaștem că este una dintre cele mai bune ciorbe, chiar dacă necesită mult timp de preparare și suficientă îndemânare. Una dintre cele mai mari probleme o reprezintă burta de vacă, mai exact, timpul de fierbere care trebuie alocat. Click! îți prezintă mai jos câteva trucuri care te ajută să pregătești o ciorbă de burtă delicioasă, într-un timp scurt! 

Ciorbă de burtă / foto: pizzagepex
Ciorbă de burtă / foto: pizzagepex

Bucătarii restaurantelor apelează la o serie de trucuri care le facilitează munca în bucătărie. Decât să petreacă o zi întreagă în bucătărie pentru a pregăti ciorba de burtă, se ajută de o serie de sfaturi pentru a găti mult mai rapid, pe care au ales să le împărtășească. 

Cum să gătești mult mai rapid ciorba de burtă 

Înainte de toate, din bucătărie nu trebuie să lipsească oala sub presiune. Această ustensilă ajută burta și restul alimentelor să se fiarbă mult mai rapid și mai ușor. Decât să optezi pentru burtă de vacă întreagă, pe care trebuie să o cureți și să o tai, e mult mai accesibil să dai o fugă până în supermarket și să o cumperi de-a gata, direct pregătită și tăiată fâșii. 

Smântâna folosită ar trebui să fie una cu concentrație mare de grăsime, pentru un gust delicios și o consistență cremoasă. De asemenea, ouăle folosite ar trebui să fie de țară, proaspete, cu gălbenușul cât mai portocaliu. 

Nu putem uita nici de boabele de piper puse la fiert, care ulterior vor fi scoase împreună cu oasele de vită și legumele din oală. Un alt pas important este adăugarea morcovilor căliți în ulei. Acel ulei de morcovi nu oferă doar culoarea ciorbei, ci și gustul senzațional. 

Spre final nu putem uita nici de echilibrarea aromelor. Este important să facem un echilibru între gustul acrișor al ciorbei și cel dulce. La final, când preparatul este gata, fiecare poate adăuga oțet, sare sau piper după gust și preferință. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
piept de pui jpeg
chiriac similea dauer jpeg
horoscop, zodii, stres jpg
Cei mai selecționați jucători din istoria României jpg
horoscop jpg
clatite japoneze 0 jpeg
NUPO   regim de slabire (2) jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net