Ce trebuie să faci pentru ca ciorba de burtă să fie gătită de două ori mai rapid. Folosește-te de secretele folosite de marii bucătari și va ieși ca la restaurant
Ciorba de burtă se numără printre mâncărurile preferate ale românilor. Trebuie să recunoaștem că este una dintre cele mai bune ciorbe, chiar dacă necesită mult timp de preparare și suficientă îndemânare. Una dintre cele mai mari probleme o reprezintă burta de vacă, mai exact, timpul de fierbere care trebuie alocat. Click! îți prezintă mai jos câteva trucuri care te ajută să pregătești o ciorbă de burtă delicioasă, într-un timp scurt!
Bucătarii restaurantelor apelează la o serie de trucuri care le facilitează munca în bucătărie. Decât să petreacă o zi întreagă în bucătărie pentru a pregăti ciorba de burtă, se ajută de o serie de sfaturi pentru a găti mult mai rapid, pe care au ales să le împărtășească.
Cum să gătești mult mai rapid ciorba de burtă
Înainte de toate, din bucătărie nu trebuie să lipsească oala sub presiune. Această ustensilă ajută burta și restul alimentelor să se fiarbă mult mai rapid și mai ușor. Decât să optezi pentru burtă de vacă întreagă, pe care trebuie să o cureți și să o tai, e mult mai accesibil să dai o fugă până în supermarket și să o cumperi de-a gata, direct pregătită și tăiată fâșii.
Smântâna folosită ar trebui să fie una cu concentrație mare de grăsime, pentru un gust delicios și o consistență cremoasă. De asemenea, ouăle folosite ar trebui să fie de țară, proaspete, cu gălbenușul cât mai portocaliu.
Nu putem uita nici de boabele de piper puse la fiert, care ulterior vor fi scoase împreună cu oasele de vită și legumele din oală. Un alt pas important este adăugarea morcovilor căliți în ulei. Acel ulei de morcovi nu oferă doar culoarea ciorbei, ci și gustul senzațional.
Spre final nu putem uita nici de echilibrarea aromelor. Este important să facem un echilibru între gustul acrișor al ciorbei și cel dulce. La final, când preparatul este gata, fiecare poate adăuga oțet, sare sau piper după gust și preferință.