Cea mai bună rețetă de castraveți murați. Sunt gata în 24 de ore

Castraveții murați sunt un deliciu apreciat de români indiferent de sezon, deoarece se potrivesc cu o varietate de mâncăruri. Deși mulți cred că procesul de murare durează mult timp, există metode rapide și eficiente care pot reduce semnificativ acest interval. Cu rețeta potrivită și câteva secrete simple, puteți avea castraveți murați gata în doar 24 de ore.

Castraveți murați. Foto: arhiva.
Castraveți murați. Foto: arhiva.

Ce ingrediente sunt necesare

Pentru a pregăti castraveți murați în timp record, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

- 2 kilograme de castraveți proaspeți (de dimensiuni mici spre medii și subțiri)
- O legătură de mărar proaspăt
- O căpățână de usturoi
- Două linguri de sare grunjoasă de murături (neiodată)
= Apă fierbinte

Cum se prepară

Alegeți castraveți de dimensiuni mici spre medii, care să fie fermi și fără lovituri. Evitați castraveții moi, deoarece aceștia nu vor rezista bine procesului de murare rapidă.

Spălați castraveții foarte bine sub jet de apă rece. Apoi, lăsați-i într-un vas cu apă timp de una-două ore pentru a-i hidrata corespunzător.

Spălați mărarul și tăiați-l în bucăți de aproximativ trei-patru centimetri.

Curățați cățeii de usturoi și pregătiți-i pentru a fi adăugați în borcane.

Pregătiți două borcane de un litru fiecare. Nu este necesar să le sterilizați pentru această rețetă rapidă. Pe fundul fiecărui borcan, puneți o parte din mărar. Așezați apoi castraveții vertical, adăugând câțiva căței de usturoi între straturi. Presărați restul de mărar deasupra castraveților. Adăugați câte o lingură de sare grunjoasă în fiecare borcan. Turnați apă fierbinte în borcane, suficient cât să acopere complet castraveții și celelalte ingrediente. Puneți capacele pe borcane și agitați bine pentru a dizolva sarea complet.

Scoateți capacele și lăsați borcanele descoperite la temperatura camerei. Ideal ar fi să plasați borcanele la soare, pentru a accelera procesul de murare.

După 24 de ore, castraveții ar trebui să fie gata de consum. Gustul lor va fi proaspăt și aromat, perfect pentru a însoți diverse feluri de mâncare.

Castraveții murați sunt un acompaniament versatil și gustos pentru multe feluri de mâncare. Fie că optați pentru rețeta rapidă, care vă oferă castraveți gata în 24 de ore, fie că preferați rețeta tradițională, gustul autentic va fi la fel de apreciat. Respectarea micilor secrete, precum alegerea castraveților potriviți și utilizarea ingredientelor corecte, garantează succesul oricărei rețete. Astfel, vă puteți bucura de castraveți murați delicioși în orice moment al anului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii norocoase jpg
dovlecei pane pixabay jpg
horoscop compatibilitate jpg
neversea 2024 jpg
horoscop zilnic 16 martie pixabay jpg
sarmale shutterstock 1856731081 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net