Cea mai simplă rețetă pentru dezlegarea la pește. O prepari rapid și e delicioasă
În Postul Paștelui avem doar două zile cu dezlegare de pește, iar următoarea are loc chiar duminică, de Florii. Astfel, noi îți propunem o rețetă rapidă și delicioasă cu pește pe care toți membrii familiei o vor adora. Este ceva diferit, dar deosebit de bun.
Chiftele de pește cu sos de roșii
Ingrediente: 300 g file de pește, tocat fin, 1 cană cușcuș găti, 1 ou, 2 linguri pesmet, sare și piper, ulei pentru prăjit.
Pentru sosul de roșii îți trebuie: 1 ceapă tocată, 2 morcovi, tăiați cubulețe, 2 căni sos de roșii, 2 căni apă, 2 căței de usturoi, mărunțiți, sare și piper, 1 linguriță oregano uscat, 1 linguriță busuioc uscat, 1 lingură ulei de măsline, crenguțe de cimbru, pentru decor.
Într-un recipient, amesteci carnea de pește tocată, cușcușul deja preparat, oul și pesmetul. Adaugi sare și piper pentru a condimenta. Modelezi compoziția rezultată în chifteluțe ovale, apoi încingi uleiul într-o tigaie la foc mediu și le rumenești până devin aurii pe ambele părți. Așezi chifteluțele într-o tavă unsă cu puțin ulei. În aceeași tigaie, pui o lingură de ulei de măsline și călești ceapa și usturoiul până se auriesc. Adaugi morcovii și continui să gătești timp de 2-3 minute. Apoi torni sosul de roșii, apa, presari oregano, busuioc, sarea și piperul, și lași să fiarbă 5 minute. Torni sosul de roșii peste chifteluțele din tavă și introduci în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute sau până când chifteluțele sunt bine coapte și sosul s-a îngroșat. Finalizezi preparatul cu frunze de cimbru pentru decor, conform clickpoftabuna.
Beneficiile consumului de pește
Peștele este o sursă excelentă de proteine, furnizând aminoacizi esențiali necesari pentru construirea și repararea țesuturilor musculare. Proteinele din pește sunt, de asemenea, ușor digerabile, ceea ce le face o opțiune ideală pentru persoanele cu sensibilități digestive. Una dintre cele mai cunoscute beneficii ale consumului de pește este conținutul său bogat în acizi grași omega-3, cum ar fi EPA și DHA. Acești acizi grași au fost asociati cu o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea riscului de boli de inimă, îmbunătățirea funcției cognitive și reducerea inflamației în organism. Peștele este, de asemenea, o sursă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina D, vitamina B12, iodul și seleniul. Aceste substanțe nutritive sunt importante pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar, a sistemului nervos și a glandei tiroide.