Cea mai simplă rețetă pentru dezlegarea la pește. O prepari rapid și e delicioasă

În Postul Paștelui avem doar două zile cu dezlegare de pește, iar următoarea are loc chiar duminică, de Florii. Astfel, noi îți propunem o rețetă rapidă și delicioasă cu pește pe care toți membrii familiei o vor adora. Este ceva diferit, dar deosebit de bun.

Cea mai simplă rețetă pentru dezlegarea la pește! Preparatul rapid și delicios din pește
Cea mai simplă rețetă pentru dezlegarea la pește! Preparatul rapid și delicios din pește

Chiftele de pește cu sos de roșii

Ingrediente: 300 g file de pește, tocat fin, 1 cană cușcuș găti, 1 ou, 2 linguri pesmet, sare și piper, ulei pentru prăjit.

Pentru sosul de roșii îți trebuie: 1 ceapă tocată, 2 morcovi, tăiați cubulețe, 2 căni sos de roșii, 2 căni apă, 2 căței de usturoi, mărunțiți, sare și piper, 1 linguriță oregano uscat, 1 linguriță busuioc uscat, 1 lingură ulei de măsline, crenguțe de cimbru, pentru decor. 

Într-un recipient, amesteci carnea de pește tocată, cușcușul deja preparat, oul și pesmetul. Adaugi sare și piper pentru a condimenta. Modelezi compoziția rezultată în chifteluțe ovale, apoi încingi uleiul într-o tigaie la foc mediu și le rumenești până devin aurii pe ambele părți. Așezi chifteluțele într-o tavă unsă cu puțin ulei. În aceeași tigaie, pui o lingură de ulei de măsline și călești ceapa și usturoiul până se auriesc. Adaugi morcovii și continui să gătești timp de 2-3 minute. Apoi torni sosul de roșii, apa, presari oregano, busuioc, sarea și piperul, și lași să fiarbă 5 minute. Torni sosul de roșii peste chifteluțele din tavă și introduci în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute sau până când chifteluțele sunt bine coapte și sosul s-a îngroșat. Finalizezi preparatul cu frunze de cimbru pentru decor, conform clickpoftabuna.

Beneficiile consumului de pește

Peștele este o sursă excelentă de proteine, furnizând aminoacizi esențiali necesari pentru construirea și repararea țesuturilor musculare. Proteinele din pește sunt, de asemenea, ușor digerabile, ceea ce le face o opțiune ideală pentru persoanele cu sensibilități digestive. Una dintre cele mai cunoscute beneficii ale consumului de pește este conținutul său bogat în acizi grași omega-3, cum ar fi EPA și DHA. Acești acizi grași au fost asociati cu o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea riscului de boli de inimă, îmbunătățirea funcției cognitive și reducerea inflamației în organism. Peștele este, de asemenea, o sursă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina D, vitamina B12, iodul și seleniul. Aceste substanțe nutritive sunt importante pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar, a sistemului nervos și a glandei tiroide.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net