Chec cu lămâie și mac, rețeta ideală pentru masa de Paște. Se prepară rapid și are un gust unic. VIDEO
Checul de casă se numără printre cele mai îndrăgite deserturi în rândul românilor. Este ideal atât pentru zilele în care avem poftă de ceva dulce, cât și pentru masa de sărbători. Rețeta de astăzi a făcut furori pe rețelele de socializare, iar gospodinele au salvat-o deja pentru meniul de Paște.

„Cosânzenele gătesc” au pus la dispoziție o nouă rețetă ingenioasă, care s-a viralizat rapid pe TikTok, iar gospodinele iscusite s-au lăsat cucerite de preparatul inedit. Se prepară ușor și are un gust unic, nici prea dulce, dar nici prea acrișor. Iată ingredientele de care ai nevoie:
- sucul de la o lămâie
- 3 ouă
- 100 g de zahăr
- 150 g de unt topit
- 240 g de făină
- o linguriță de praf de copt
- coaja de la o lămâie
- 3 linguri de mac
- zahăr pudră pentru decorat
- un vârf mic de linguriță de sare
Cum se prepară checul cu lămâie și mac
După cum spuneam, metoda de preparare este extrem de simplă. Secretul este să acorzi o atenție sporită aluatului.
„Într-un bol mai mare batem ouăle cu ajutorul unui tel. Radem și coaja de la o lămâie netratată; în cazul în care nu găsiți, puteți folosi coaja uscată de lămâie. Următoarele ingrediente: suc de lămâie, untul topit și zahărul.
Amestecăm bine și apoi încorporăm și făina și praful de copt. Ar trebui să ne iasă un aluat dens și fin. Încheiem cu câteva linguri generoase de mac, amestecăm pentru ultima dată și punem toată compoziția într-o tavă de chec.
Băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute. Rezultatul? O bunătate pufoasă, delicioasă și plină de arome. Lăsăm puțin la răcit și apoi, dacă vrem, putem decora checul cu zahăr pudră. Dacă îl oferim cadou, îl ambalăm drăguț cu hârtie de copt, o felie de lămâie și sfoară clasică”, se arată în descrierea rețetei.