Chec cu mere și scorțișoară, rețeta clasică a copilăriei. Se prepară în doar câteva minute, e pufos și umed!

Checul se numără printre cele mai populare rețete de desert din țara noastră, iar partea cea mai bună este faptul că el este și foarte ușor de pregătit! Tot ce trebuie să facem este să pregătim câteva ingrediente banale, iar dacă urmăm cu atenție pașii din rețetă, vom avea un chec de vis!

Există nenumărate variante de chec
Există nenumărate variante de chec

Dacă vrem să pregătim un desert delicios în propria noastră bucătărie, dar nu vrem să ne chinuim cu o rețetă prea dificilă, checul este soluția perfectă! În plus, acesta are nenumărate variante, așa că nu ne vom plictisi niciodată de el.

De exemplu, dacă ne dorim un chec delicios cu mere, atunci tot ce trebuie să facem este să urmăm câțiva pași simpli! În scurt timp, vom avea pe masă un desert delicios, de care nu ne vom mai sătura.

Nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple

Pentru a pregăti acest chec delicios, avem nevoie de câteva ingrediente simple. Mai precis, este vorba despre 100 de grame de zahăr, 150 de grame de făină, patru ouă, 30 de grame de ulei, cât și, poate ingredientul principal, cam 400 de grame de mere rase. Acestea trebuiesc cântărite după ce au fost deja stoarse cât mai bine.

Mai departe, ne trebuie și coajă rasă de la o lămâie întreagă, puțină sare, cam o linguriță de scorțișoară, cât și un plic de zahăr vanilat. Odată ce avem toate aceste ingrediente, vom putea începe să pregătim un chec delicios!

Putem face rapid un desert perfect

Primul pas pe care trebuie să îl facem este să spălăm merele, să le curățăm de coajă, iar apoi să le dăm pe răzătoarea mare. În funcție de soiul pe care l-am cumpărat, cam 4 – 6 mere ne vor fi de ajuns, potrivit savoriurbane.ro. După ce am ras merele și le-am stors, trebuie să ne asigurăm că avem cam 400 de grame.

Mai departe, vom lăsa cuptorul să se încălzească și, între timp, vom separa ouăle. Gălbenușurile trebuiesc bătute și apoi vom adăuga în ele ulei și coaja de lămâie rasă. De asemenea, în alt bol, vom bate albușurile iar odată ce s-au transformat într-o spumă densă, vom adăuga un plic de zahăr vanilat și vom mai bate în continuare.

Acum, vom adăuga și gălbenușurile bătute, iar totul trebuie amestecat cât mai bine, eventual la mixer. Pasul următor este să cernem făina, amestecăm și vom pune și merele în bol. Iar după ce am pus o foaie de copt într-o tavă, vom adăuga compoziția pentru chec și vom băga totul în cuptor. Ar trebui să fie suficiente 10 minute la 180 de grade, iar apoi alte 40 de minute la 160 de grade. La final, vom avea un desert delicios, de care nu ne vom mai sătura!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
salata greceasca istock jpg
zodii protejate in februarie logo webp
mihai petre elwira colaj instagram jpg
image png
cafea istock jpeg
chec jpeg
image png
conopida jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net