Chef Scărlătescu dezvăluie secretul pentru o ciorbă de văcuță gătită ca la restaurant. Ce nu trebuie să lipsească niciodată

Celebrul bucătar Cătălin Scărlătescu, renumit pentru gustoasele sale rețete și utilele sfaturi și trucuri pe care le putem pune în aplicare în propria bucătărie, dezvăluie lucrul cel mai important pe care trebuie să-l facem atunci când gătim ciorbă de văcuță, unul dintre cele mai consumate feluri de ciorbă. 

Ciorbă / foto: Pixabay
Ciorbă / foto: Pixabay

Bucătăria românească tradițională nu stă deloc rău la capitolul ciorbe: de văcuță, de potroace, de perișoare, de legume, de găină, rădăuțeană etc, și, cu toate că majoritatea se prepară aproape la fel, în funcție de fiecare zonă a țării, există câteva reguli general valabile care ne ajută să obținem un preparat ca la restaurant. 

Chef Scărlătescu, trucuri pentru ciorba de văcuță 

Fostul jurat al emisiunii culinare „Chefi la cuțite” a recunoscut că este fan al mâncărurilor tradiționale românești, astfel că deține și o serie de recomandări pentru gospodine. Acesta spune că, indiferent de tipul de ciorbă pe care îl gătim, calitatea legumelor este importantă, dar mai ales faptul că apa în care va fierbe ciorba trebuie pusă la stătut, în oală, cu 24 de ore înainte de a se începe pregătirea acesteia. 

De asemena, ne-a îndemnat să fim atenți la florarii care mereu folosesc apă stătută în recipientele în care sunt depuse florile. La capitolul carne, bucătarul ne îndeamnă să alegem timpul de fierbere corespunzător pentru fiecare tip de carne în parte, sfătuindu-ne totodată să optăm pentru materia primă. 

„Primul secret e cum îți alegi apa cu care faci ciorba. Nu v-a trecut niciodată prin cap să lăsați apa din care facem ciorbă cel puțin 24 de ore să stea. De ce florarii pun tot timpul apă stătută la flori? Pentru că mai zboară din clor. Și pe urmă sunt multe alte secrete. Important e cum alegi ingredientele. Carnea se fierbe în funcție de tipul cumpărat și aici trebuie să știi să cumperi materia primă, iar eu sunt campion mondial la așa ceva”, a declarat în trecut, chef Cătălin Scărlătescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscop jpg
zodii relaxate jpg
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop webp
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net