Ciorbă de legume în pâine
Ingrediente
2 cepe
2 morcovi
1 păstârnac
½ ţelină
1 ardei gras
1 dovlecel mediu
2 cartofi
5-7 foi de varză
150 g fasole verde
2 roşii medii
500 ml borş
1 legătură pătrunjel
½ legătură leuştean
ulei
sare
piper
pâine rotundă, opţional
smântână, opţional
ardei iute, opţional
Preparare
Speli şi tai legumele. Încingi într-o oală câteva linguri de ulei şi pui la călit ceapa, morcovul şi ardeiul gras. După câteva minute, adaugi varza, păstăile de fasole, ţelina şi păstârnacul, amesteci bine şi acoperi totul cu 2 litri de apă. Laşi să fiarbă la foc mediu. Când legumele sunt aproape făcute, adaugi cartofii şi roşiile. Laşi 10 minute, apoi pui şi dovlecelul. După alte câteva minute, torni borşul fiert separat, sărezi şi piperezi după gust şi laşi să dea câteva clocote. După ce stingi focul, adaugi pătrunjelul şi leuşteanul, tăiate mărunt. Tai în două pâinea rotundă, o scobeşti la mijloc şi o foloseşti, dacă vrei, pe post de bol pentru ciorbă. Poți servi ciorba cu smântână şi ardei iute.