Click! îţi dă o reţetă gustoasă pe zi: Cremă de dovlecel
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate, şi va fi premiată cu un set de 6 cuţite Moller.
Ingrediente: 250 g dovlecei, 10 g făină, 100 ml lapte, 25 g smântână, un vârf de cuţit de sare, 2 rămurele de mărar, ½ l apă, 50 g nuci.Preparare: pui apa la fiert şi când clocoteşte adaugi dovleceii tăiaţi cuburi mici. Îi acoperi cu un capac şi îi laşi să fiarbă. Apoi îi scurgi şi păstrezi zeama. Între timp, desfaci făina în lapte astfel încât să obţii un sos alb, nefiert. Pasezi dovleceii fierţi, amesteci piureul cu sosul alb, diluezi cu zeamă în care au fiert dovleceii şi pui din nou pe foc pentru două clocote. Laşi supa să se răcorească, îi pui smântâna, nucile şi mărarul tocat şi serveşti călduţă, nu fierbinte!