Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Tort cu ciocolată şi cireşe - Felicia Măciucă
Câştigătoarea noastră se numeşte Felicia Măciucă. Ea va primi o oală cu semi-presiune.
Ingrediente
Blat: 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină, 1 praf de copt, 2-3 linguri cacao; Crema: 1 plic budincă ciocolată, 1 pachet unt, 50 g cacao, 200 g cireşe, 200 g ciocolată neagră, 400 ml lapte, 200 g zahăr; Sirop: 400 ml apă, 200 g zahăr, rom;
Mod de preparare
Se separă albuşurile şi se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul treptat bătând mai departe până ce se topeşte. Se adaugă gălbenuşurile şi uşor cacaoa amestecată cu praful de copt şi făină. Se îmbracă o formă rotundă în hârtie de copt şi se coace. Din lapte, zahăr şi praful de budincă se prepară o budincă care se acoperă cu folie şi se lasă să se răcească. Untul aflat la temperatura camerei se mixează câteva minute, apoi se încorporează budinca rece lingură cu lingură. Se adaugă rom şi cacaoa cernută. Ciocolata ruptă bucăţi se topeşte pe baie de apă adăugând puţin ulei pentru luciu. Din cantitatea de cireşe se păstrează câteva, care se îmbracă în ciocolată întregi, iar la restul li se scot sâmburii şi se dau prin ciocolată. Se aşează pe hârtie de copt şi se dau la rece. Blatul se taie în trei, se însiropează, se unge fiecare parte cu cremă şi se presară cu cireşele îmbrăcate în ciocolată. La final, se îmbracă prăjitura în cremă şi se decorează cu cireşele întregi. Poftă bună!