Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Tort cu frişcă şi fructe - Ermina Vlăsceanu
Câştigătoarea noastră se numeşte Ermina Vlăsceanu. Ea va primi un aparat pentru vidat alimente.
Ingrediente: Blat 1: 5 ouă, 10 linguri zahăr, 5 linguri ulei, 6 linguri făină, 1/2 plic praf de copt, esenţă de vanilie, 5 mere.
Mod de preparare: Se curaţă merele de coajă şi se feliază. Albuşurile se bat spumă cu zahărul apoi se adaugă, pe rând, uleiul, gălbenuşurile, esenţa şi făina amestecată cu praful de copt. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă (20/30cm), se toarnă compoziţia, se pun feliile de mere, apoi se coace în cuptorul încălzit. După ce se răceşte se taie blatul în două foi. Blat 2: 3 ouă, 6 linguri zahăr, 3 linguri ulei, 4 linguri făină, 1/2 plic praf de copt, esenţă de vanilie, vişine fără sâmburi. Se prepară ca primul blat numai că se adaugă vişine în loc de mere. Crema 1: 500 ml frişcă lichidă,100 g ciocolată, 2 linguri lapte. Se topeşte ciocolata cu laptele şi se lasă la răcit. Frişcă se bate bine cu mixerul, apoi se încorporează încet, cu lingura, ciocolata topită. Crema 2: 500 ml frişcă lichidă, 250 g mascarpone. Se amestecă frişca cu mascarpone şi se bate până când se întăreşte. Fructe: mandarine, ananas, vişine ,etc. Pentru însiropat blaturile folosiţi compot de fructe. Asamblare: blat cu mere+crema cu ciocolată +fructe+ blat cu vişine+crema cu mascarpone+ fructe+blat cu mere. Se ornează cu frişcă şi fructe. Poftă bună!