Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Terină de pui
Câştigătoarea noastră se numeşte Liliana Fedeleş. Ea va primi un set de cuţite.
Ingrediente: 700g carne de găina (piept), 200g piept de pui afumat, 200g şuncă, 100g cârnaţi de bere, 2 buc crenwuşti cu piept de pui, 250ml smântână, 100g morcov, 3 ouă, 1 ceapă, 2 frunze de dafin, 2-3 lg ulei, 2 lg făină, 9 felii de bacon, 100 g măsline verzi, sare, piper.
Cum se prepară: Într-o crăticioară se pun 2 linguri de ulei şi se undeşte ceapa până devine galben- aurie. Morcovul se fierbe în puţină apă cu sare. Carnea de pasăre împreuna cu ceapa undită se dau prin maşina de tocat. Se amestecă cu smântâna şi ouăle, se adaugă făina, şunca tăiată cubuleţe, pieptul de pui tăiat bucăţi, cârnaţii de bere feliaţi sau întregi, sare şi piper, după gust. Se adaugă măslinele şi se amestecă bine. Se aşează felii de bacon pe fundul unui vas termorezistent uns cu ulei, apoi se pune amestecul preparat. Se pun şi doi crenwuşti, apoi se acoperă cu folie de aluminiu. Se coace la foc mic, timp de o oră în cuptorul preîncalzit. În tava de sub grătar se pune apa. Putem servi terina cu mere umplute. Tai merele în jumătaţi, le scoţi seminţele, le înăbuşi în unt şi apoi le umpli cu coacăze şi merişoare de pădure. Poftă bună!