Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Prăjitură «Aromă de sărbători»
Câştigătoarea noastră este Nicoleta Mariana Dincă. Ea va primi o supertavă de copt. Nu rataţi premiile de săptămâna viitoare!
Ingrediente: Blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 de făină, un plic de zahăr, scorţişoară, esenţă portocale, cacao, praf de copt. Crema: 400 ml lapte, 150 g fulgi de nucă de cocos, 150 g zahăr pudră, 200 g unt.
Preparare: Facem un pandişpan, din albuşuri bătute spumă, făină, zahăr şi arome.Punem compoziţia obţinută şi introducem la cuptor. După ce s-a răcit îl tăiem în trei părţi. Pentru cremă amestecăm laptele rece cu fulgii de cocos şi zahărul pudră.
Punem compoziţia pe foc mic şi amestecăm până se leagă. La sfârşit adăugăm untul frecat spumă. Umplem foile cu cremă călduţă, iar pe deasupra decorăm cu frişcă, cacao, beţişoare de scorţişoară şi stoarcem peste frişcă zeamă de portocală.
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o supertavă de copt oferită de www.pentrugatit.ro.