Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori- Prăjitură cu napolitană
Ingrediente: Blat: o foaie de napolitană, 8 ouă, 8 linguri zahăr, 5 biscuiţi mari, 2 linguri făina, 8 linguri nucă măcinată.
Cremă: 1 plic praf de budincă vanilie, 300 ml lapte, 6 linguri zahar, 250 g margarină. Ornat: 250 ml frişcă lichidă, 1 plic întăritor de frişca, 2 linguri zahăr praf, 50 g ciocolată neagră.
Preparare: se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, biscuiţii măcinaţi, nuca măcinată şi făina.
Într-o tavă unsă cu margarină se aşază foaia de napolitană, peste ea blatul cu nucă şi se dă la cuptor pentru 25-30 minute.
Se lasă la răcit. Între timp se pregăteşte crema: laptele se pune la fiert cu zahărul, când fierbe se adaugă praful de budincă dizolvat în lapte, se amestecă până se îngroaşă.
Se lasă la răcit, apoi se adaugă margarina frecată spumă. Crema se pune peste blatul rece şi deasupra se pune frişca bătută bine cu întăritorul de frişcă şi zahărul.
Se întinde cu un cuţit umezit şi se ornează cu ciocolată răzuită sau bombonele.
Câştigă un aparat de curăţat cartofii!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii” sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un aparat de curăţat cartofii!.