Compotul de struguri fără conservanți, vedeta acestei toamne. Rețeta simplă și rapidă pentru toate gospodinele

În plin sezon rece, un borcan de compot din cămară este mai mult decât delicios! Vă prezentăm astăzi rețeta compotului de struguri fără conservanți, pentru un gust delicios și un preparat sănătos. 

Compot / foto: Pixabay
Compot / foto: Pixabay

Majoritatea oamenilor tind să opteze pentru o alimentație cât mai sănătoasă, iar aici intervine și prepararea borcanelor de murături, conserve, gem și compot pentru iarnă. Întrucât există varianta de a prepara în propria bucătărie un compot fără conservanți, de ce să nu profitați de aceasta? 

Ingrediente pentru compotul fără conservanți 

Pentru compotul bio, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

3 kg boabe de struguri; 3 L apă; 1 kg zahăr; 10 gr sare de lămâie.

Mod de preparare: 

Strugurii se curăță extrem de bine în apă rece, apoi se adună de pe ciorchine și se lasă la scurs. Într-un vas mai mare se pune apa cu zahăr, sare de lămâie și boabele spălate de struguri și se pune vasul pe foc, la fiert, timp de 10 minute. 

După ce trece timpul indicat, strugurii se scot din sirop și se pun în borcane. Peste ei se adaugă siropul dulce, capacele, și se pun la bain-marie vreme de 30 de minute din momentul fierberii. 

Compotul mâncat cu pâine, bombă calorică!

Desigur, este un adevărat deliciu consumul de compot, însă există o serie de recomandări în cazul celor care îl consumă cu pâine. Pentru siluetă, compotul consumat în cantități mari poate deveni un adevărat pericol din punct de vedere caloric. 

Medicul specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice, dr. Ciprian Constantin, explică modul în care trebuie organismul nostru reacționează atunci când compotul este mâncat cu pâine. 

„Unii oameni consumă compotul cu pâine, ca «o plăcere personală», ce poate avea şi un suport ştiinţific. Acela că în compot sunt carbohidraţi cu absorbţie rapidă, iar în pâine carbohidraţi cu absorbţie lentă. Ambele alimente aduc fibre, însă dacă sunt consumate în exces pot aduce un aport caloric semnificativ”, subliniază medicul specialist dr. Ciprian Constantin, conform libertatea.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Crăciunul divelor de altădată foto Getty Images, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
BeFunky collage (23) jpg
image png
1735034269 SwkW jpg
piftie de cocos jpg
BeFunky collage (26) jpg
Salata Boeuf FOTO Shutterstock jpg
astrologie zodii iarna parfum 2233424349 jpg
Christopsomo painea sacra de craciun jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net