Cornelia Rednic, specialistă în deserturi. Rețeta prăjiturii de post cu mere și morcovi
Cornelia Rednic (45 ani) şi-a înnebunit fanii cu deserturile ei, pe care le postează pe canalul Bucuriile Corneliei.
Una dintre reţetele ei preferate este prăjitura cu morcov şi măr.Ingredientele de care ai nevoie sunt: 1 cană mare de morcov ras, 1 cană mere rase, 1 cană zahăr, 1 cană ulei, zeama şi coaja de la o portocală şi/sau lămâie, 3 căni de făină, 200 g fructe uscate, 200 g nucă prăjită sfărâmată, 1 praf de copt, 1 lingură rasă de scorţişoară şi puţină nucă întreagă pentru ornat.
Se amestecă zahărul cu uleiul, apoi se pune mărul şi morcovul, puţin praf de copt, fructele uscate, făina şi celelalte ingrediente. „Zahăr mai puţin, pentru că fructele uscate sunt dulci. Ca fructe uscate puteţi pune orice vă place, dar eu am folosit stafide şi merişoare”, spune artista de muzică populară.