Costiţă de porc caramelizată - Simona Pătraş
Ultima actualizare:
Ingrediente: o bucată coastă de porc, 5 linguri miere, 2 cm rădăcină ghimbir, 2 căţei de usturoi, 2 linguri piper boabe mozaic, 50 ml sos de soia, 50 ml ulei, cimbru verde, sare.
Mod de preparare:Într-un bol mai mare se amestecă mierea, ghimbirul ras, usturoiul zdobit, sosul de soia şi piperul uşor mărunţit.
Aşezăm coasta de porc în vas şi ungem foarte bine pe ambele părţi cu acest amestec.
Se acoperă vasul şi se lasă să se marineze timp de o oră.
Într-o tavă stropită cu ulei adăugăm coasta de porc, câteva fire de cimbru verde, restul de marinată şi dăm la cuptor timp de 35 -40 minute timp în care mai întoarcem coasta să se rumenească bine pe ambele părţi.
Se serveşte alături de felii de dovleac copt.
Poftă bună!