Cum pregătește Sorin Bontea cele mai gustoase ștrudele cu dovleac. Impresionează-ți musafirii de Halloween cu acest desert!

Ultima actualizare:

Sorin Bontea, juratul show-ului culinar MasterChef, dezvăluie rețeta sa de ștrudele cu dovleac. Desertul conține ingrediente pe care le găsești în orice supermarket, este delicios și perfect pentru a impresiona gusturile celor mai pretențioși.

Cum pregătește Sorin Bontea cele mai gustoase ștrudele cu dovleac / Foto: Instagram, Shutterstock
Cum pregătește Sorin Bontea cele mai gustoase ștrudele cu dovleac / Foto: Instagram, Shutterstock

Unul dintre cei mai iubiți bucătari din România a prezentat cum pregătește pas cu pas această rețetă, specifică sezonului de toamnă, când dovleacul este vedetă. Vrei să îți impresionezi musafirii de Halloween? Iată de ce vei avea nevoie:

Ingrediente

Pentru aluat:

- 1 kg făină

- 600 ml apă

- 30 ml oțet

- 50 ml ulei de floarea-soarelui

- 5 g sare

Pentru umplutură:

- 1 kg dovleac pentru plăcintă

- 300 g zahăr

- 1 linguriță scorțișoară

- Sare după gust

Mod de preparare

Pentru pregătirea aluatului, respectă acești pași:

Pasul 1: Într-un bol încăpător, pune apa, oțetul, sarea și uleiul de floarea-soarelui, amestecă bine ingredientele și, treptat, adaugă făina. Continuă să amesteci, până când aluatul începe să se desprindă de bol.

Pasul 2: Transferă aluatul pe o suprafață presărată cu făină și frământă-l ușor până capătă forma unei bile. Acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l deoparte timp de 30 de minute înainte de a-l întinde.

Pasul 3: După acest timp, modelează-l într-un rulou gros și taie-l în fâșii egale. Din fiecare fâșie, formează bile mai mici, egale ca mărime, apoi așază-le pe o farfurie și acoperă-le cu o folie alimentară.

Pasul 4: După 30 de minute, pune puțin ulei o suprafață de lucru și întinde fiecare bilă cu sucitorul, în forma pe care o preferi. De asemenea, acoperă fiecare strat de aluat cu puțin ulei, pentru a rămâne moale și ușor de rulat.

Umplutura de dovleac o faci astfel:

Pasul 1: După ce ai dat dovleacul prin răzuitoare, stoarce-l pentru a elimina excesul de lichid și pune-l într-un bol.

Pasul 2: Adaugă zahărul și scorțișoara peste dovleac și amestecă bine până obții o compoziție omogenă.

La final, desertul se asamblează așa: 

Pasul 1: Ia fiecare strat de aluat și întinde pe el compoziția, uniform pe toată suprafața.

Pasul 2: Așază straturile, închide marginile și rulează cu grijă.

Pasul 3: Pune ștrudelele, unse cu ulei, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30-40 de minute, până devin aurii. Poftă bună!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
zodii cu noroc la bani jpeg
horoscop webp
zodii norocoase, foto shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net