Cum pregătește Sorin Bontea cele mai gustoase ștrudele cu dovleac. Impresionează-ți musafirii de Halloween cu acest desert!
Sorin Bontea, juratul show-ului culinar MasterChef, dezvăluie rețeta sa de ștrudele cu dovleac. Desertul conține ingrediente pe care le găsești în orice supermarket, este delicios și perfect pentru a impresiona gusturile celor mai pretențioși.

Unul dintre cei mai iubiți bucătari din România a prezentat cum pregătește pas cu pas această rețetă, specifică sezonului de toamnă, când dovleacul este vedetă. Vrei să îți impresionezi musafirii de Halloween? Iată de ce vei avea nevoie:
Ingrediente
Pentru aluat:
- 1 kg făină
- 600 ml apă
- 30 ml oțet
- 50 ml ulei de floarea-soarelui
- 5 g sare
Pentru umplutură:
- 1 kg dovleac pentru plăcintă
- 300 g zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- Sare după gust
Mod de preparare
Pentru pregătirea aluatului, respectă acești pași:
Pasul 1: Într-un bol încăpător, pune apa, oțetul, sarea și uleiul de floarea-soarelui, amestecă bine ingredientele și, treptat, adaugă făina. Continuă să amesteci, până când aluatul începe să se desprindă de bol.
Pasul 2: Transferă aluatul pe o suprafață presărată cu făină și frământă-l ușor până capătă forma unei bile. Acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l deoparte timp de 30 de minute înainte de a-l întinde.
Pasul 3: După acest timp, modelează-l într-un rulou gros și taie-l în fâșii egale. Din fiecare fâșie, formează bile mai mici, egale ca mărime, apoi așază-le pe o farfurie și acoperă-le cu o folie alimentară.
Pasul 4: După 30 de minute, pune puțin ulei o suprafață de lucru și întinde fiecare bilă cu sucitorul, în forma pe care o preferi. De asemenea, acoperă fiecare strat de aluat cu puțin ulei, pentru a rămâne moale și ușor de rulat.
Umplutura de dovleac o faci astfel:
Pasul 1: După ce ai dat dovleacul prin răzuitoare, stoarce-l pentru a elimina excesul de lichid și pune-l într-un bol.
Pasul 2: Adaugă zahărul și scorțișoara peste dovleac și amestecă bine până obții o compoziție omogenă.
La final, desertul se asamblează așa:
Pasul 1: Ia fiecare strat de aluat și întinde pe el compoziția, uniform pe toată suprafața.
Pasul 2: Așază straturile, închide marginile și rulează cu grijă.
Pasul 3: Pune ștrudelele, unse cu ulei, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30-40 de minute, până devin aurii. Poftă bună!































