Cum să faci tortul de ciocolată perfect
Aceasta este reţeta pe care aştept demult să o împărtăşesc cu voi. Dacă vrei să afli cum să faci tortul de ciocolată perfect urmăreşte indicaţiile noastre. Aluatul este uşor de preparat, este dens. Textura desertului este delicată, pufoasă dar nu moale, pentru că rezistă unui strat generos de cremă. Cât despre cremă? Este vorba de o cremă preparată în stil elveţian, prin atopirea zahărului cu albuşurile la bain-marie şi apoi fiind mixate.
Cum să faci tortul de ciocolată perfect – Ingrediente
Pentru blat
1 1/2 cană zahăr1 1/2 cană făină1/2 cană cacao1 1/2 linguriţă praf de copt1 linguriţă bicarbonat de sodiu1/2 linguyriţă sare1 cană unt moale4 ouă1 cană iaurt grecesc au smântână2 linguriţe esenţă de vanilie
Pentru siropul de cacao
1/2 cană zahăr1 lingură cacao1/2 cană apă
Pentru cremă
6 albuşuri2 căni zahăr2 căni unt moale300 g ciocolată neagră, topită şi răcită puţin2 1/2 linguri apă2 linguri cacao1 linguriţă esenţă de vanilie1/4 linguriţă sare
Află cum se prepară tortul de ciocolată perfect pe clickpoftabuna.ro.