Cum se fac cele mai bune sarmale de post. Reţeta Sandei Marin

image
Printre re╚Ťetele tradi╚Ťionale rom├óne╚Öti din cartea Sandei Marin este ╚Öi cea pentru sarmale de post, cu orez, foarte potrivit─â ├«n zilele de postFOTO: adevarul.ro

├Än Postul Pa╚Ötelui, sarmalele cu orez nu lipsesc de pe masa multor rom├óni. Iat─â o re┼úet─â din celebra carte de bucate a Sandei Marin! Sunt foarte bune ┼či f─âr─â a fi ├«nc─âlzite, mul┼úi prefer├ónd s─â le consume reci.

Gospodinele se dau peste cap s─â g─âteasc─â preparate gustoase, chiar dac─â suntem ├«n post ╚Öi nu se consum─â alimente de provenien╚Ť─â animal─â. ├Än celebra carte de bucate rom├óne╚Öti a Sandei Marin, adevarul.ro a g─âsit o re╚Ťet─â pentru sarmale de post.

├Än anul 1936, Cecilia Maria Zapan (n─âscut─â Simionescu) a publicat o carte de bucate rom├óne╚Öti, cu 10.000 de re╚Ťete culinare cunoscute ├«n buc─ât─âria rom├óneasc─â. Nefiind sigur─â de succesul c─âr╚Ťii ╚Öi din dorin╚Ťa de a nu ├«╚Öi face de r├ós so╚Ťul, doctor ├«n chimie, ╚Öi tat─âl, profesor universitar, a semnat cartea cu pseudonimul Sanda Marin.

Printre re╚Ťetele tradi╚Ťionale rom├óne╚Öti din cartea Sandei Marin este ╚Öi cea pentru sarmale de post, cu orez, foarte potrivit─â ├«n zilele de post.

Ingrediente

O varz─â mare, 2 cepe, 1 cea┼čc─â orez, sare, piper, verdea┼ú─â tocat─â, 1 linguri┼ú─â boia de ardei sau 1 lingur─â bulion de ro┼čii, 3 linguri ulei

Mod de preparare

  • Ca ┼či cele cu carne, sarmalele cu orez se pot face din varz─â acr─â sau din varz─â dulce.
  • Varza acr─â se spal─â cu ap─â rece, iar cea dulce se op─âre┼čte cu bor┼č.
  • Se pr─âje┼čte u┼čor ├«n ulei ceapa t─âiat─â m─ârunt. C├ónd a ├«nceput s─â se ├«ng─âlbeneasc─â, se adaug─â orezul ales ┼či sp─âlat.
  • Se stinge cu o cea┼čc─â de ap─â.
  • Se pune sare, piper, verdea┼ú─â tocat─â (dup─â gust se poate ad─âuga o m├ón─â de stafide f─âr─â s├ómburi, alese ┼či sp─âlate).
  • ├Äntre timp se preg─âte┼čte varza, se fac sarmale ┼či se a┼čaz─â ├«n crati┼ú─â, dup─â ce s-a pus pe fund un r├ónd de varz─â t─âiat─â m─ârunt.
  • Deasupra se mai pune un r├ónd de varz─â.
  • Se toarn─â ap─â la cele f─âcute cu varz─â acr─â ╚Öi bor┼č la cele cu varz─â dulce.
  • Se pun pu┼úin bulion sau boia ┼či dou─â linguri de ulei.
  • Se dau sarmalele la cuptor s─â fiarb─â ├«n─âbu┼čit circa 1 or─â.
  • C├ónd orezul este fiert, se dau la o parte.
  • Se servesc reci.

Citește și:

Cine a fost cu adevărat Sanda Marin, cea mai pricepută gospodină din România

Ardei umpluţi de post. Reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop

bote bal contesa JPG
1 brigitte pastrama jpg jpeg
carmen iohannis presidency.ro
andrei balan webp
roland stanescu jpg
shark 6121088 1920 jpg
Katie Washbourne jpg
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
image png
1 png
antibiotice naturale jpg
18 vedete la untold 2021 5 jpg jpeg