Cum se face cea mai delicioasă negresă de post, fără lapte
Aveți poftă de ceva dulce în aceste ultime zile din Postul Crăciunului? Puteţi prepara o negresă delicioasă, care se face rapid pentru că ai nevoie de doar câteva ingrediente. Reţeta este una simplă, tradiţională, nu conţine lapte sau ouă.
O prăjitură ieftină și care se prepară repede, perfectă pentru perioada postului. Iată rețeta pentru negresă de post!
Reţeta se poate prepara şi în varianta "de dulce" dacă în loc de apă se adaugă lapte, scrie adevarul.ro. Poţi să faci şi un sos de ciocolată, dintr-o tabletă topită la aburi.
Ingrediente
- 1/2 cană de ulei
- 1 cană apă
- 1 cană zahăr
- 2 căni făină
- 2 linguri gem de prune
- 2 linguri cacao
- 2 linguriţe bicarbonat
- 2 linguri zeamă lămâie
- nucă măcinată
- esenţă de rom
- coaja unei lămâi
- un praf sare.
Mod de preparare
Într-o crăticioara, se pune la foc mediu zahărul, apă, gemul şi cacao, până când se omogenizează şi se topeşte zahărul.
După ce stinge focul, se separă 10 linguri din amestecul obţinut şi se păstrează pentru glazură
Se adaugă bicarbonatul, făină, nuca măcinată, mirodeniile şi praful de sare.
Se amestecă până obţii o compoziţie omogenă.
Se tapetează tava cu hârtie de copt sau ulei şi făină, apoi se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, în funcţie de cuptor.Se scoate tava de la cuptor, se toarnă glazura şi se mai pune încă 5-6 minute la cuptor.
Citește și:
Cum se prepară clătitele fără lapte şi ou. Se topesc în gură
Cataif, un desert exotic din Orientul Apropiat. Rețeta cu brânză de capră