Cum se pregătesc ardeii iuți cu oțet la borcan. O rețetă simplă, dar plină de aromă
În această perioadă din an, gospodinele din țara noastră încep să se ocupe de pregătitul murăturilor. Însă, pe lângă variantele tradiționale deja faimoase, cum ar fi varza și castraveții, mai există și alte sortimente de murături foarte importante.

Pe măsură ce ne îndreptăm cu pași repezi către luna noiembrie, gospodinele din întreaga țară încep să se ocupe cât mai intens de pregătitul murăturilor. Iar unele variante deja au devenit faimoase, cum ar fi castraveții, varza sau chiar și conopida. Însă, alte variante de murături nu sunt chiar la fel de cunoscute, deși sunt foarte ușor de pregătit.
De exemplu, cei mai mulți români cumpără din magazine ardei iuți murați. Însă, nu foarte mulți oameni știu că acești ardei pot fi pregătiți foarte ușor și acasă, cu numai câteva ingrediente banale!
Ardeii murați se pot pregăti foarte ușor
Potrivit Ella Cooking, nu este nevoie decât de câteva ingrediente foarte simple, pentru a pregăti ardei iuți murați delicioși. Mai precis, este vorba despre doi litri de apă, două linguri de sare neiodată, opt linguri de oțet și o lingură de zahăr. Desigur, nu putem uita nici de ingredientul principal al acestei rețete, ardeii iuți.
Odată ce toate aceste ingrediente sunt pregătite, vom putea începe să pregătim ardeii iuți la borcan. Iar într-un timp foarte scurt, acest preparat delicios va fi gata!
Cum se pregătesc ardeii iuți la borcan
Pentru a pregăti această rețetă, nu trebuie decât să urmăm câțiva pași simpli!
„Am spălat foarte bine ardeiul iute. Trebuie să le tăiați codița, iar dacă doriți și aveți borcane mai mari, puteți să-i puneți întregi”, spune Ella Cooking. Ardeii pot fi tăiați în rondele, iar o parte dintre ei pot fi tăiați în jumătate.
„Pentru saramură, am folosit doi litri de apă, am adăugat două linguri de sare neiodată, opt linguri de oțet, o lingură de zahăr și lăsăm totul să fiarbă. Între timp, peste ardei am pus puțină sare neiodată, apoi am început să pun ardeii în borcane”, mai spune în rețetă.
Apoi, peste ardei se toarnă saramura fierbinte, se acoperă cu o pătură până se răcește, după care se pun în cămară.



































