Cum se pregătesc șnițelele ungurești. Un ingredient face diferența
Șnițelelr sunt foarte populare în țara noastră, iar dacă doriți să încercați o variantă unică a acestei rețete, aveți noroc! Metoda folosită de gospodinele din Ungaria pentru a pregăti șnițele este cu adevărat specială, iar la final veți avea un preparat de-a dreptul delicios!

Șnițelele pregătite de gospodinele din Ungaria un gust unic și partea cea mai bună este faptul că ele sunt și foarte ușor de pregătit!
De ce ingrediente este nevoie
Deși lista de ingrediente poate părea destul de lungă, aceste șnițele sunt, de fapt, foarte ușor de pregătit. Practic, tot ce vă trebuie este un kilogram de cotlet de porc fără os, sare, piper negru măcinat, doi căței de usturoi și două linguri de ulei. De asemenea, pentru crusta de cartofi rași vă trebuie 600 de grame de cartofi, trei ouă, 100 de grame de făină și sare.
În plus, vă trebuie și 150 de grame de smântână groasă, sare, un cățel de usturoi, pătrunjel verde tocat și 150 de grame de cașcaval ras, totul pentru topping. La final, vă mai trebuie și 600 ml de ulei pentru a prăji șnițelele cât și îndeajuns de multă făină.
Cum se pregătesc aceste șnițele delicioase
După ce aveți toate ingredientele necesare, puteți începe să gătiți! Potrivit savoriurbane.com, primul pas este să zdrobiți doi căței de usturoi și să îi amestecați cu 2 – 3 linguri de ulei. Acest amestec trebuie folosit pentru a unge bine fiecare cotlet, pe ambele părți. Apoi, ele trebuie presărate cu sare și piper și lăsate la marinat vreme de 12 ore, la frigider. Ele pot fi lăsate și 3 ore la temperatura camerei.
Mai departe, cotletele trebuie crestate superficial pe latura cu grăsime, după care veți curăța cartofii și îi veți da pe răzătoare. Peste ei se prepară sare, după care îi veți lăsa în castron vreme de 5 minute. Apoi, ei trebuie storși cât mai bine, după care îi veți amesteca într-un bol cu două ouă și cu făină.
Acum, veți încinge uleiul în tigaie veți trece fiecare cotlet prin făină, iar apoi prin amestecul de cartofi cu ouă. Șnițelele trebuie tăvălite bine, după care vor fi prăjite, iar între timp veți zdrobi încă un cățel de usturoi și îl veți amesteca cu smântână și cu puțină sare. Veți rade și cașcavalul. După care veți pune șnițelele pe o tavă cu hârtie de copt și veți pune peste ele 1 – 2 lingurițe de smântână cu usturoi cât și puțin cașcaval ras.
La final, ele pot fi gratinate câteva minute la cuptor, după care pot fi servite!



































