De ce trebuie să fierbi cartofii, înainte să-i prăjești. După ce vei încerca, îi vei prepara mereu în acest mod
Cartofii prăjiți sunt una dintre acele preparate versatile la care apelăm și în momentele de urgență, când ne este foame și nu mai avem nimic în casă, dar și atunci când pregătim ceva „ca la marile restaurante”, din doar câteva ingrediente simple. Însă, în ciuda popularității de care se bucură în rândul românilor, puțini dintre noi știu cât de util este să fierbi puțin cartofii, chiar înainte de a-i prăji!
Probabil că cei mai mulți dintre noi pun pe masă, destul de des, câte o farfurie de cartofi prăjiți. Acest preparat este unul extrem de versatil, la care putem apela cu ușurință atunci când nu mai avem nimic de gătit în casă și nu vrem să cheltuim banii la un restaurant, sau, de ce nu, cu doar câteva ingrediente în plus, atunci când vrem să pregătim ceva „ca la marile restaurante”. Indiferent dacă, pur și simplu prăjim câțiva cartofi în tigaie, cu puțină sare, sau dacă folosim diferite condimente și sosuri speciale, acest preparat este, fără doar și poate, unul dintre favoritele românilor!
Cartofii prăjiți ies mai crocanți dacă sunt fierți înainte
Însă, în ciuda popularității lor, există unele „trucuri” la care putem apela pentru a face cartofii prăjiți să iasă și mai gustoși, însă doar foarte puțini români știu despre ce este vorba. De exemplu, dacă vrem ca aceștia să iasă cât mai crocanți, este necesar ca înainte de a-i pune la prăjit în tigaie, să îi fierbem în apă, alături de puțină sare! Apoi, trebuie să lăsați cartofii să se usuce bine, iar după aceea pot fi prăjiți normal! Acest truc vă va face cartofii prăjiți mult mai crocanți și gustoși!
Un alt truc ingenios la care puteți apela este ca înainte de a prăji cartofii, să lăsați feliile în apă rece, vreme de aproximativ o oră! Apoi, după ce sunt bine uscați, îi puteți prăji normal! Veți observa imediat că feliile de cartofi vor rămâne mult mai ferme și nu se vor mai lipii între ele!