De ce trebuie să înmuiați cartofii în apă cu gheață înainte de a-i prăji? Trucul care schimbă totul
De ce trebuie să înmuiați cartofii în apă cu gheață înainte de a-i prăji? Trucul care schimbă totul!
De ce să pui cartofii în apă cu gheață
Vrei să faci o porție de cartofi delicioasă cu parmezan, numai bună de așezat lângă o friptură suculentă? Trebuie neapărat să încerci acest truc simplu, dar extrem de eficient, dacă îți dorești să ai cei mai crocanți cartofi prăjiți! Nimănui nu îi plac cartofii îmbibați în ulei, prea moi și grețoși, așa că pentru a evita această situație neplăcută trebuie doar să apelezi la puțină apă cu gheață!
Vei avea nevoie de un bol cu apă cu gheață. Decojește cartofii, taie-i și pune-i în apă, având grijă să adaugi cuburi de gheață. Lasă-i în apă cel puțin 10 minute (ideal ar fi chiar o oră-două, adăugând periodic cuburi de gheață pe măsură ce se topesc). De ce să înmoi cartofii în apă cu gheață? Acest lucru va îndepărta excesul de amidon de la suprafață. Asta va împiedica lipirea cartofilor în timpul prăjirii. Mai mult, cartofii foarte reci, atunci când sunt înmuiați în ulei încins, formează o crustă la exterior care îi va menține crocanți după gătire.
Rețetă gustoasă: cartofi prăjiți cu crustă de parmezan
Acum să trecem în spatele aragazului pentru a prepara niște cartofi prăjiți gustoși, cu o crustă crocantă, la fel ca cei pe care îi mâncați în restaurante sau la fast-food-ul preferat.
Ingrediente: 4-5 cartofi mari, ulei, un vârf de cuțit de sare, o linguriță de praf de usturoi, două linguri de brânză parmezan rasă, două linguri de făină de porumb, o lingură de paprika.
Se curăță cartofii de coajă și se taie în bucăți. Apoi spălați-i în apă foarte rece și scurgeți-i printr-o sită sau un prosop absorbant. Într-un castron, amestecați făina de porumb, paprika, parmezanul, praful de usturoi și sarea. Așezați cartofii în castron și amestecați bine până când acestea sunt complet acoperite de amestec. Puteți folosi chiar o pungă cu fermoar pentru a le amesteca mai bine și a evita vărsarea.Puneți uleiul într-o tigaie pe foc și, când este încins, adăugați cartofii pe parcurs. Amestecați din când în când pentru a se prăji uniform. Scoateți cartofii cu o spatulă și puneți-i pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.