De ce trebuie să înmuiați cartofii în apă cu gheață înainte de a-i prăji? Trucul care schimbă totul

De ce trebuie să înmuiați cartofii în apă cu gheață înainte de a-i prăji? Trucul care schimbă totul!

Cartofi dulci  jpg

De ce să pui cartofii în apă cu gheață

Vrei să faci o porție de cartofi delicioasă cu parmezan, numai bună de așezat lângă o friptură suculentă? Trebuie neapărat să încerci acest truc simplu, dar extrem de eficient, dacă îți dorești să ai cei mai crocanți cartofi prăjiți! Nimănui nu îi plac cartofii îmbibați în ulei, prea moi și grețoși, așa că pentru a evita această situație neplăcută trebuie doar să apelezi la puțină apă cu gheață!

Vei avea nevoie de un bol cu apă cu gheață. Decojește cartofii, taie-i și pune-i în apă, având grijă să adaugi cuburi de gheață. Lasă-i în apă cel puțin 10 minute (ideal ar fi chiar o oră-două, adăugând periodic cuburi de gheață pe măsură ce se topesc). De ce să înmoi cartofii în apă cu gheață? Acest lucru va îndepărta excesul de amidon de la suprafață. Asta va împiedica lipirea cartofilor în timpul prăjirii. Mai mult, cartofii foarte reci, atunci când sunt înmuiați în ulei încins, formează o crustă la exterior care îi va menține crocanți după gătire.

Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg

Rețetă gustoasă: cartofi prăjiți cu crustă de parmezan

Acum să trecem în spatele aragazului pentru a prepara niște cartofi prăjiți gustoși, cu o crustă crocantă, la fel ca cei pe care îi mâncați în restaurante sau la fast-food-ul preferat.

Ingrediente: 4-5 cartofi mari, ulei, un vârf de cuțit de sare, o linguriță de praf de usturoi, două linguri de brânză parmezan rasă, două linguri de făină de porumb, o lingură de paprika.

Se curăță cartofii de coajă și se taie în bucăți. Apoi spălați-i în apă foarte rece și scurgeți-i printr-o sită sau un prosop absorbant. Într-un castron, amestecați făina de porumb, paprika, parmezanul, praful de usturoi și sarea. Așezați cartofii în castron și amestecați bine până când acestea sunt complet acoperite de amestec. Puteți folosi chiar o pungă cu fermoar pentru a le amesteca mai bine și a evita vărsarea.Puneți uleiul într-o tigaie pe foc și, când este încins, adăugați cartofii pe parcurs. Amestecați din când în când pentru a se prăji uniform. Scoateți cartofii cu o spatulă și puneți-i pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net