Desert pentru iubitorii de bezea şi lămâie
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Pentru aluat: 200 g făină, 100 g unt, 50 ml apă, un vârf de cuţit sare, 2 linguri unt pentru uns tava
Pentru cremă: 3 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 3 linguri făină, 3 linguri amidon, 300 ml apă, 1-2 linguri coajă rasă de lămâie, 70 ml zeamă de lămâie
Pentru bezea: 3 albuşuri, ½ linguriţă esenţă vanilie, 6 linguri zahăr, ½ linguriţă zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru aluat şi frământă până obţii un amestec omogen.
Întinde aluatul dându-i o formă rotundă şi pune-l într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Apasă-l uşor cu mâna ca să ia forma vasului şi taie marginile.
Acoperă aluatul cu o folie de aluminiu (sau hârtie de copt) şi aşază deasupra boabe de fasole (ca să nu se umfle mijlocul).