Fursecuri de Crăciun. Secretul celor mai fragede prăjituri

Cu nucă, cu alune, cu ciocolată, cu gem sau cu bezea, fursecurile sunt nelipsite de pe masa de Crăciun. Pot fi și simple sau chiar glazurate, că tot vor dipărea de pe platouri foarte repede. 

image

Dacă te mai gândești că se prepară și ușor, și repede, atunci uite aici rețeta pentru niște fursecuri deosebit de fragede și gustoase. Sunt gata într-o oră și toată lumea va fi cucerită de aroma acestora.

Fursecuri fragede

Ingrediente: 400 g făină, 220 g unt, 150 g zahăr, 100 g unt de arahide, 2 ouă, ½ linguriţă esenţă de vanilie, 1 plic praf de copt cu şofran, 1 praf de sare.

Mod de preparare: Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă de aragaz. Amesteci făina, sarea şi praful de copt cu şofran. Mixezi, 1-2 minute, untul cu zahărul până când se omogenizează. Adaugi ouăle şi esenţa naturală de vanilie şi împarţi compoziţia în jumătate.

În una din părţi adaugi untul de arahide şi amesteci, apoi încorporezi câte 200 g de făină în fiecare compoziţie. La final, trebuie să obţii un aluat care să nu se ţină de degete. Dacă mai este nevoie, mai adaugi făină în aluatul cu unt de arahide.

Întinzi două foi de aproximativ 5 mm grosime şi decupezi fursecuri în formele dorite. Le aşezi în tava tapetată, cu spaţii între ele, şi le dai la cuptorul încins până se rumenesc uşor. Le decorezi după imaginaţie.

Secretul celor mai fragede fursecuri constă în folosirea unui unt cu cât mai multă grăsime.

Fursecuri glazurate cu ciocolată 

image

Ingrediente: 200 g unt, 50 g zahăr pudră, 50 g zahăr tos, 450 g făină, 1 praf de sare, 200 g ciocolată cu lapte. 

Mod de preparare: Mixezi untul, la temperatura camerei, cu zahărul, apoi încorporezi făina combinată cu sarea. După ce s-au omogenizat îngredientele, îl strângi într-o bilă, îl înfăşori în folie şi-l dai la frigider, o oră.

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Întinzi o foaie nu foarte subţire din aluat, pe care o decupezi şi aşezi fursecurile în tavă. Le ţii la cuptor 15-20 de minute, până se rumenesc uşor. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi înmoi fursecurile în ciocolata caldă şi le laşi la răcorit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
coafura1 jpg
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
horoscop jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop shutterstock jpg
pexels daniel sikpi 191282566 19063983 jpg
Intenționezi să te muți în propria casă Iată ce presupune acest pas jpg
Cum se întreține o hotă incorporabilă în funcție de specificațiile și caracteristicile acesteia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net