Ghiveci de legume
Nu ai idee ce să mai pregăteşti la masa de prânz? Încearcă un ghiveci cu legume proaspete. Gustul lor dulceag şi aromat te învăluie pe loc!
Ingrediente
1 dovlecel mare1 vânătă potrivită500 g cartofi noi1 ardei gras roşu mare2 roşii maripiper roşupiper negru5 căţeide usturoi2 tije de prazsau 1 legătură ceapă albă1 legătură pătrunjel100 ml apăfrunze de busuiocsareulei
Mod de preparare
Cureţi de coajă dovlecelul, cartofii, usturoiul şi prazul. Le speli şi le laşi la scurs. Speli roşiile, vânăta şi ardeiul gras. Le tai şi le îndepărtezi cotoarele. Vânăta o dai cu sare şi o laşi la scurs 15 minute.
Speli verdeaţa şi o laşi la scurs. Tai cartofii în patru şi îi pui la cuptor într-un vas cu ulei. Îi coci la foc mediu şi mai torni, din când în când, câte puţină apă (sunt gata când s-au rumenit).