În ce trebuie să fierbem sarmalele? Este o metodă tradițională folosită de străbunicile noastre

Deja începem să ne apropiem de jumătatea lunii noiembrie, iar pe măsură ce ne îndreptăm spre iarnă, tot mai mulți dintre noi ne vom gândi cu poftă la masa de sărbători. Iar de pe aceasta nu pot să lipsească sarmalele, vedeta incontestabilă a finalului de an! Așa că dacă ne dorim sarmale cu un gust unic și tradițional, putem folosi această rețetă folosită de bunicii și străbunicii noștri!

Sarmalele devin vedeta bucătăriei românești la final de an / foto: IStock
Sarmalele devin vedeta bucătăriei românești la final de an / foto: IStock

Sarmalele emblematice pentru bucătăria românească, iar gospodinele din țara noastră le pregătesc de secole întregi. Desigur, după cum ne putem imagina, de-a lungul timpului această rețetă s-a mai schimbat, iar cu cât vom privi mai atent în urmă, cu atât vom găsi mai multe variante ale acestui preparat, pe care astăzi nu foarte mulți români le mai știu.

De exemplu, renumitul avocat, autor și gastronom român, Păstorel Teodoreanu, ne oferă câteva sfaturi unice pentru sarmale, în cartea sa, „Gastronomice”. De pildă, acesta ne spune că trebuie să folosim carne grasă de porc, alături de carne de bou, de la coadă, pentru sarmale.

Carnea trebuie tocată odată, apoi amestecată cu sare, piper, pătrunjel, mărar, două ouă, cât și ceapă tocată mărunt și prăjită în unt. Apoi, carnea mai trebuie dată odată la mașină.

Cum trebuie fiartă varza

Un alt sfat ingenios dat de autor ține de modul în care trebuie fiartă varza pentru sarmale. Cu toții obișnuim să facem acest lucru în apă, dar, se pare că pe vremuri, varza era fiartă în „zeamă de carne”, adică în supă!

Mai mult decât atât, chiar și acest ingredient poate fi înlocuit dacă vrem, fie cu borș, fie cu vin! Însă, dacă vom fierbe varza murată în „zeamă de carne”, vom obține un gust intens, unic, mai bun decât cel obișnuit!

Sfaturile ingenioase pentru sarmale cu un gust tradițional

De asemenea, ni se mai spune că sarmalele trebuie depozitate într-un loc răcoros, după ce au fost luate de pe foc. De abia a doua zi putem adăuga peste ele bulion, vin, iar apoi le mai putem pune la cuptor, până când se rumenesc și capătă un aspect delicios!

Astfel, cu ajutorul acestor sfaturi ingenioase, putem pregăti sarmale cu un gust tradițional, unic, pe care doar foarte puțini români și-l mai amintesc astăzi!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Alexandru Ciucu, naș de botez pentru Alma și Irina   Instagram (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
horoscop webp
horoscop financiar jpg
zodii meteoriti png
image png
image png
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net