Ingredientul neașteptat care schimbă textura omletei. Va fi la fel de bună ca la restaurantele de top
Omleta este o rețetă faimoasă în întreaga lume, iar cel puțin la prima vedere, este unul dintre cele mai simple preparate pe care le putem pregăti. La urma urmei, dacă avem un ou și o tigaie, vom putea pregăti o omletă, indiferent cât de banală va fi aceasta. Însă, dacă ne dorim o mâncare ceva mai specială, cu un gust și o textură mult mai bună, trebuie să folosim acest ingredient!

Omleta este o rețetă foarte versatilă, pe care o modificăm în nenumărate feluri. Această mâncare poate fi extrem de banală sau, la polul opus, poate fi mai complexă și mai gustoasă decât orice fel principal! Însă, totul depinde de ingredientele pe care le folosim și de cât timp vrem să alocăm acestui preparat.
Iar dacă ne dorim ca omleta noastră să aibă un gust și o textură mult mai bună, există un anumit ingredient la care trebuie să apelăm mereu! Mai precis, este vorba despre zeamă de lămâie, un ingredient neașteptat, dar care va oferi omletei noastre o textură mult mai cremoasă și pufoasă!
De ce trebuie să punem suc de lămâie în omletă
Deși poate că mulți dintre noi vom fi surprinși de ideea de a adăuga lămâie în omletă, albumina din ouă interacționează cu acidul din zeama de lămâie, iar rezultatul este o textură mult mai fină.
Din fericire, această variantă de omletă nu este deloc dificil de pregătit. Tot ce trebuie să facem este să adăugăm câteva picături de zeamă de lămâie direct în ouă, înainte de a pune omleta la prăjit!
Ce mai putem pune în omletă
Desigur, fiind vorba despre o rețetă atât de versatilă, avem la dispoziție nenumărate alte variante pentru a ne face omleta mai gustoasă! De exemplu, dacă ne dorim ca aceasta să aibă un gust și o culoare mai specială, putem încerca să adăugăm în ea turmeric și roșii tăiate mărunt!
Tot ce trebuie să facem este să punem roșiile la călit în tigaie, iar în aproximativ un minut vom turna amestecul de ou cu turmeric, sare și piper peste roșii. Dacă ne dorim ca omleta să aibă un gust ceva mai picant, putem pune și puțină boia!