Ingredientul neașteptat care schimbă textura omletei. Va fi la fel de bună ca la restaurantele de top

Omleta este o rețetă faimoasă în întreaga lume, iar cel puțin la prima vedere, este unul dintre cele mai simple preparate pe care le putem pregăti. La urma urmei, dacă avem un ou și o tigaie, vom putea pregăti o omletă, indiferent cât de banală va fi aceasta. Însă, dacă ne dorim o mâncare ceva mai specială, cu un gust și o textură mult mai bună, trebuie să folosim acest ingredient!

Zeama de lămâie poate fi perfectă pentru omletă / foto: IStock
Zeama de lămâie poate fi perfectă pentru omletă / foto: IStock

Omleta este o rețetă foarte versatilă, pe care o modificăm în nenumărate feluri. Această mâncare poate fi extrem de banală sau, la polul opus, poate fi mai complexă și mai gustoasă decât orice fel principal! Însă, totul depinde de ingredientele pe care le folosim și de cât timp vrem să alocăm acestui preparat.

Iar dacă ne dorim ca omleta noastră să aibă un gust și o textură mult mai bună, există un anumit ingredient la care trebuie să apelăm mereu! Mai precis, este vorba despre zeamă de lămâie, un ingredient neașteptat, dar care va oferi omletei noastre o textură mult mai cremoasă și pufoasă!

De ce trebuie să punem suc de lămâie în omletă

Deși poate că mulți dintre noi vom fi surprinși de ideea de a adăuga lămâie în omletă, albumina din ouă interacționează cu acidul din zeama de lămâie, iar rezultatul este o textură mult mai fină.

Din fericire, această variantă de omletă nu este deloc dificil de pregătit. Tot ce trebuie să facem este să adăugăm câteva picături de zeamă de lămâie direct în ouă, înainte de a pune omleta la prăjit!

Ce mai putem pune în omletă

Desigur, fiind vorba despre o rețetă atât de versatilă, avem la dispoziție nenumărate alte variante pentru a ne face omleta mai gustoasă! De exemplu, dacă ne dorim ca aceasta să aibă un gust și o culoare mai specială, putem încerca să adăugăm în ea turmeric și roșii tăiate mărunt

Tot ce trebuie să facem este să punem roșiile la călit în tigaie, iar în aproximativ un minut vom turna amestecul de ou cu turmeric, sare și piper peste roșii. Dacă ne dorim ca omleta să aibă un gust ceva mai picant, putem pune și puțină boia!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
despartire, foto shutterstock jpg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
rice dish 1740298 1280 jpg
smash burger, foto shutterstock jpg
Horoscop luna martie jpg
mâncare  foto   Shutterstock jpg
horoscop octombrie jpg
Zodii norocoase, shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net