Ingredientul secret care schimbă complet gustul pilafului. Așa se face în restaurantele de top
Pilaful este, fără doar și poate, unul dintre cele mai populare preparate din țara noastră. Însă, în ciuda popularității sale, el încă mai ascunde câteva secrete pe care numai gospodinele cu experiență le mai cunosc astăzi. Iar dacă ne dorim o mâncare delicioasă, de care să nu ne mai săturăm, este important să folosim acest ingredient secret pentru pilaful nostru!

Pilaful este o rețetă simplă, pe care chiar și cei dintre noi fără prea mare experiență în bucătărie o vom putea pregăti fără probleme. Cu toate acestea, ea încă mai ascunde câteva secrete, iar unele ingrediente, surprinzătoare la prima vedere, vor da pilafului un gust mult mai bun decât în mod obișnuit!
Chiar și așa, nu va fi nevoie să folosim prea multe ingrediente complicate pentru a pregăti o porție de pilaf! Practic, tot ce trebuie să avem la îndemână este o cană mare de orez, un morcov, un ardei roșu, aproximativ 100 de grame de ciuperci, cât și sare și piper după gust.
Care este ingredientul secret pentru pilaf
Desigur, pe lângă toate aceste ingrediente vom avea nevoie și de ingredientul secret! Mai precis, este vorba despre grăsime de pasăre de curte! Aceasta va oferi pilafului un gust mult mai bun și mai intens, pe care îl vom putea observa încă din prima!
Și după ce am pregătit toate ingredientele, va trebui să punem cam trei căni de apă pentru fiecare cană de orez, apoi să punem totul la fiert alături de grăsimea de pasăre. Între timp, vom curăța morcovul și ardeiul și le vom toca cât mai mărunt.
Cum pregătim o mâncare simplă și delicioasă
Acum vom spăla bine și ciupercile, după care vom pune legumele în tigaie, alături de ulei sau unt. Peste ele vom adăuga sare și piper, iar atunci când orezul este aproape gata vom putea să adăugăm în el și legumele.
Totul trebuie amestecat cât mai bine și vom mai lăsa la foc mic vreme de câteva minute. La final, putem presăra pe deasupra niște verdeață. Astfel, vom avea o mâncare delicioasă, de care nu ne vom mai sătura.