Jakob te învaţă cum să găteşti «Tomate crocante» şi «Tort de banane cu rom»
Jakob Hausmann, prezentatorul show-ului gastronomic din cadrul matinalului "România zi de zi" (TVR1) şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.
Tomate crocante
Ingrediente: 8 tomate, unt, 150 g slănină, o ceapă, 4 felii de pâine (120 g cubuleţe), oregano, sare, piper, 1-2 linguri permezan, fulgi de unt.
Preparare: se taie capacul roşiilor, cu o lingură se scoate miezul, apoi se pun într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu unt.
Slăninuţa se taie cubuleţe, se prăjeşte puţin, se adaugă ceapa tocată, apoi cubuleţele de pâine şi se rumenesc.
Se adaugă jumătate din miezul păstrat de la tomate, iar cu acest amestec se umplu roşiile.
Se condimentează cu sare şi piper, se acoperă apoi roşiile cu capacul lor, se presară brânză rasă şi fulgi de unt.
Restul de pulpă păstrată se dispune în vas, în jurul roşiilor umplute. Vasul se dă la cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute.
Tort de banane cu rom
Ingrediente: 1 blat foitaj (240 g), 5-8 banane, 100 g zahăr brun, 70 g margarină, 80 ml rom.
Preparare: se curăţă bananele de coajă, se taie de-a lungul în două jumătăţi, sau în patru, dacă sunt mari.
Zahărul şi margarina se caramelizează într-o tigaie de teflon, se adaugă bananele şi se prăjesc 10 minute.
Se întinde aluatul pe fundul unei forme, deasupra se dispun bananele. Se dă vazul la cuptor pentru 30 de minute.
Când se servesc, se stropesc cu rom şi se flambează.