Lasagna cu carne. Rețeta pas cu pas
O rețetă clasică din bucătăria italiană: lasagna cu carne. Un fel principal, ușor de gătit și tare gustos.
Te învățăm pas cu pas cum să prepari lasagna cu carne. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă.
Ingrediente
- 1 pachet foi lasagna,
- 500 g carne tocată,
- 1 ceapă mare,
- 1 căţel de usturoi,
- 3 roşii bine coapte,
- 1/2 pahar de vin alb sec,
- 200 g telemea,
- sare,
- piper,
- mentă uscată,
- busuioc uscat,
- 100 g caşcaval ras.
- 100 g unt,
- 100 g făină,
- 1 l lapte.
Mod de preparare
Rumeneşti în ulei încins ceapa tocată şi usturoiul pisat. Adaugi carnea şi când s-a albit, pui roşiile, sarea, piperul şi vinul. Laşi totul la foc mic 30 minute, apoi iei mâncarea de pe foc, adaugi brânza, menta, busuiocul şi laşi să se răcorească.
Pentru sosul béchamel, topeşti untul într-o cratiţă, iei apoi vasul de pe foc şi pui făina, amestecând energic, să nu se formeze cocoloaşe. Pui din nou vasul la foc mic şi torni laptele câte puţin, amestecând energic până se îngroaşă sosul.
Într-un vas suficient de mare încât să încapă foile de lasagna fără să se rupă, pui apă la fiert cu puţină sare şi o lingură de ulei. Când clocoteşte, pui foile de lasagna câte 3-4, le laşi 1-2 minute şi le scoţi în strecurătoare.
După ce s-au scurs, într-un vas termorezistent uns şi tapetat cu făină pui un strat de foi (fără să se suprapună), unul de carne, unul de sos béchamel şi continui până termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de foi lasagna, peste care presari caşcaval ras şi torni sos. Pui vasul în cuptorul bine încins, aproximativ 40 minute, până se rumeneşte deasupra.
Citește și: