Leguma care nu trebuie să ne lipsească din dietă! Un renumit medic nutriționist ne oferă o rețetă delicioasă și sănătoasă

Tot mai mulți români au devenit atenți la produsele pe care și le pun în farfurie, deoarece își doresc o dietă cât mai sănătoasă. Iar medicul nutriționist Luminița Catană ne spune că o legumă anume este extrem de utilă pentru organismul nostru și nu trebuie să ne lipsească din dietă!

Spanacul este extrem de util organismului nostru
Spanacul este extrem de util organismului nostru

Mai precis, este vorba despre spanac, o legumă extrem de sănătoasă și care ne poate oferi o mulțime de beneficii pentru sănătate! Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, nutriționistul arădean Luminița Catană ne explică că putem folosi spanacul chiar și în salate, iar această legumă este foarte utilă pentru organismul nostru!

Originară din Asia Centrală și de Vest, spanacul poate fi consumat fie crud, fie conservat. Ân fiecare an este cultivat undeva în jur de 32 de tone de spanac iar 92% din producția anuală vine din China. Spanacul conține fibre insolubile, care susțin tranzitul intestinal, previn constipația și ajută digestia. De asemenea, spanacul este și o sursă bogată de vitamina A, C, K1, cât și acid folic, fier, calciu și potasiu.

Rețeta perfectă de smoothie cu spanac și fructe

Medicul nutriționist ne spune că spanacul poate fi gătit în o mulțime de feluri, fiind foarte ușor de introdus în dieta noastră. „Spanacul aduce culoare în farfurie, accesibil ca preț și ușor de integrat în alimentație. Fie că este gătit sub formă de sos cu puțin usturoi, sau pus în salate sau smoothie, spanacul este pe lista legumelor de avut mereu în bucătărie”, explică aceasta.

Cu toate acestea, trebuie să știm că spanacul nu este indicat persoanelor care au un risc crescut de formare a pietrelor la rinichi. Datorită conținutului ridicat de calciu din spanac, este recomandat un consum moderat, în cazul persoanelor care pot suferi de această problemă.

O rețetă foarte simplă și delicioasă pe bază de spanac este smoothie-ul cu fructe. Cu numai o mână de frunze de spanac, o banană, o linguriță de miere și o ceașcă de lapte de cocos putem face un smoothie extrem de sănătos! Ingredientele trebuie amestecate bine și mai putem adăuga și câteva semințe de chia.

„Digestiv, ușor, energizant și plăcut la gust. Excelent și în convalescență, oboseală cronică sau indispoziție. Așa ca nu uitați primăvara aceasta se poarta ridichile, ceapa verde si spanacul”, explică Luminița Catană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
beneficii sex freepik jpg
nougat 1206707 1280 jpg
FotoJet (1) jpg
mojito cu sampanie jpeg
horoscop webp
FotoJet jpg
horoscop webp
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net