Săndel Bălan, compozitorul piesei „Lasă-mă, papa, la mare!”, rupe tăcerea, la 25 de ani de la înființarea trupei Andre: „Fetele erau păzite de un cordon de jandarmi”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Săndel Bălan a cunoscut celebritatea alături de Andre, pentru care a compus hit-urile „Lasă-mă, papa, la mare!” și „Moșule, ce tânăr ești!”. În exclusivitate pentru Click!, el ne-a povestit despre Andreea Bălan (40 de ani), fiica lui, dar și despre colega acesteia de scenă, Andreea Antonescu (41 de ani), care au debutat ca soliste în urmă cu exact 25 de ani.

Săndel Bălan are și brevet de invenții, în inginerie

Săndel Bălan, tatăl Andreei Bălan, ne-a vorbit despre succesul muzical, ca impresar și compozitor al trupei Andre, dar și despre performanțele în inginerie, meseria lui de bază:

„Am cunoscut celebritatea cu trupa Andre, am compus marile hituri, printre care „Lasă-mă, papa, la mare” și „Moșule, ce tânăr ești!”, însă oricum aș fi ajuns un nume mare în România. Sunt inginer de profesie, am avut și unele invenții, în domeniul motoarelor, unele au fost chiar și brevetate.

În comunism, am fost recompensat cu suma de 75.000 de lei, contravaloarea unei Dacii pe atunci. Dar, nu mi-am luat mașină, ci aparatură muzicală, pentru studio, cochetam încă din anii de Armată cu muzica, știam să cânt și la chitară. Pe atunci, o clapă costa în jur de 3.000 de dolari, foarte mult”, spune el, exclusiv pentru Click!

Andre, păzite de un cordon de jandarmi, la concerte: „Era isterie!”

Săndel Bălan susține că succesul a venit la pachet și cu unele emoții. Solistele trupei Andre erau atât de îndrăgite de fani, încât, la concertele lor, unde era isterie în public, aveau nevoie de protecție:

„Cu trupa Andre nu am primit niciodată amenințări cu moartea, ca alți artiști sau organizatori de evenimente, deși în această lume este o mare concurență. Mai apăreau conflicte, dar știam să le aplanez, știam să construiesc relații bune. Dar, eu și tatăl Andreei Antonescu trebuia să avem grijă de fetele noastre, erau minore pe atunci.

Nu le-am angajat bodyguarzi, dar la spectacolele lor în aer liber aveau un cordon de jandarmi, care să le păzească, să aibă grijă de ele, fanii fiind exuberanți. Erau păzite de la culisele scenei și până la cabina de machiaj. Nimeni nu pătrundea la ele, nu au fost mari probleme!”, mai spune Săndel Bălan, exclusiv pentru Click!

„Andreea Bălan nu a fost un star și în Ploiești”

Sandel Bălan își mai amintește că Andreea Bălan, fiica lui, se putea plimba liniștită prin Ploiești, orașul în care locuia, fără să fie oprită pe stradă. Are și o explicație a acestui fapt, oarecum surprinzător:

„În orașul din care ești nu prea ești băgat în seamă, așa pățesc toți artiștii, ești considerată de acolo, nu o vedetă. Deci, nu era sufocantă problema, nu a fost un star și la Ploiești. Fiica mea a fost foarte bună și la învățătură, în liceu, apoi a absolvit Jurnalismul. I-a plăcut însă mai mult scena, asta a fost menirea ei”, ni s-a mai confesat Săndel Bălăn, care continuă și în prezent să susțină artiștii talentați.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cub Marina Almășan
monica gabor diva jpeg
Captură de ecran din 2024 09 07 la 20 06 38 png
cub cub adriana simionescu 2 png
banner gabriela cristea png
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net