Andreea Bălan, despre obstacolele din carieră. Ce sacrificiu a făcut pentru a reuși într-o industrie condusă de bărbați: „E foarte greu”

Ultima actualizare:

Andreea Bălan, în vârstă de 40 de ani, este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite cântărețe din România, având o carieră impresionantă care a început de pe vremea în care era doar o adolescentă. Într-un interviu acordat recent, artista a dezvăluit ce a sacrificat pentru a reuși într-o industrie condusă de bărbați.

Ce sacrificiu a făcut Andreea Bălan pentru a reuși într-o industrie condusă de bărbați
Ce sacrificiu a făcut Andreea Bălan pentru a reuși într-o industrie condusă de bărbați

La 40 de ani, Andreea Bălan are deja o carieră de invidiat în spate. Fosta componentă a trupei André, alături de Andreea Antonescu, a trăit în lumina reflectoarelor încă de pe vremea când era doar o adolescentă. La 14 ani, avea lumea la picioare! Cu timpul, a devenit mămica a două fetițe superbe, Ella (7 ani) și Clara (5 ani), dar a reușit, de-a lungul anilor, să găsească un echilibru.

Andreea Bălan: „99% din toți cei care guvernează industria muzicală sunt bărbați”

Într-un interviu acordat recent, Andreea Bălan a dezvăluit ce sacrificiu a făcut pentru a reuși într-o industrie condusă de bărbați. Potrivit artistei, pentru a reuși în industria muzicală, în primii ani de carieră solo și-a sacrificat feminitatea, bazându-se pentru o bună perioadă de timp pe agresivitate. Însă, a recunoscut că aceasta atitudine a avut și părți bune, căci a reușit să obțină colaborările pe care și le-a dorit, dar și să iasă din contexte în care limitele sale erau încălcate.

Este cel mai greu pentru o femeie, pentru că este o industrie condusă de bărbați. 99% din toți cei care guvernează industria muzicală sunt bărbați. Tu, ca femeie, trebuie să fii în energie masculină ca să poți să răzbați. De-a lungul timpului, a fost greu să fiu luată în seamă. Până la urmă am reușit să obțin lucrurile pe care mi le-am dorit, dar cu pumnul pe masă. A trebui să fiu în energie masculină și să vorbesc pe limba lor, să fiu foarte bătăioasă. E foarte greu, când ești în energie masculină în carieră, când ajungi acasă să o lași deoparte”, a mai spus Andreea Bălan, pentru unica.ro.

Andreea Bălan a fost descoperită de regretatul Mihai Constantinescu, moderatorul emisiunii „Ba Da, Ba Nu”, difuzată pe postul TVR 1. Avea doar 10 ani și încerca să își croiască un drum în industria muzicală. În aceeași emisiune a cunoscut-o și pe colega sa de scenă, cea alături de care avea să formeze celebra trupă André. Din 1999 și până în 2004, cele două au lansat 6 albume, 8 videoclipuri, au vândut peste 1.800.000 de albume și au câștigat 5 discuri de platină și unul de aur. Ulterior, și-au început carierele solo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
mircea bravo la mare jpg
Banner Daniela Gyorfi
Sătul să i se tot adreseze întrebarea pe care nu mai vrea să o audă, și anume de ce a plecat din juriul emisiunii de la Antena 1, Mihai Bendeac a rupt tăcerea într-un mesaj postat pe rețelele de socializare
serban huidu si mihai gainusa
banner cristina siscanu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net