Mâncărică de ceapă cu limbă de porc - Aluculesei Brînduşa
Ingrediente Mâncărică de ceapă cu limba de porc:
-1,5 kg.limbă de porc,
-4-5 cepe potrivite,
-2 cutii roşii ,
-1 lingură maggi secretul gustului cu gust intensavor de legume,
-1 vârf de cuţit de piper măcinat,
-3 foi de dafin,
-2 morcovi,
-2 rădăcini de pătrunjel,
-2 rădăcini de păstârnac,
-1 lingură de făină de grâu,
-1 ardei gras roşu.
Mod de preparare Mâncărică de ceapă cu limba de porc
Pentru pastă de roşii: Se pun conservele în robot, le mixăm bine , adăugăm o lingură de făină de grâu, o căniţă mică de apă şi omogenizăm bine compoziţia.
Pentru mâncărică:
Se pune apă la fiert într-o oală, când apa clocoteşte punem câte o limbă în apă pentru câteva secunde , apoi o scoatem şi o curăţăm de pieliţă, facem aşa cu toată cantitatea. Le clătim cu apă rece, le tăiem felii şi le punem într-o oală la fiert, peste carne adăugăm rădăcinoasele date prin răzătoare, ardeiul tocat mărunt şi ceapa tocată, adăugăm maggi, apă cât cuprinde, foi de dafin, piper măcinat, punem un capac pe oală şi fierbem totul la foc mic, se poate fierbe şi la cuptor. Când totul este fiert adăugăm pastă de roşii şi amestecăm câteva minute, apoi oprim focul. Poftă bună!